De ce noi

Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2015

Profit - un câștig material sau spiritual pentru cineva sau ceva. Strict economic - venitul care le revine proprietarilor capitalului investit într-o companie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși dicționarul limbii române separă sensul general de cel pur economic al noțiunii, proiectul jurnalistic pe care îl lansăm astăzi pentru cititorul din România va încerca să arate că, în esență, profitul reprezintă mai mult decât câștigul material al unui antreprenor sau grup de investitori.

Plecând de la așteptarea legitimă că o publicație orientată cu precădere spre mediul de afaceri are ca laitmotiv performanța în cifre evidențiată de profit, vom promova, în spiritul valorilor etice, ideea că beneficiul obținut de antreprenori reprezintă plusvaloare pentru întreaga societate și nu intră în conflict cu interesul general.

Profit.ro este o publicație lansată de mai mulți jurnaliști cu experiență în presa economică din România, care va funcționa ca o platformă de jurnalism online, completată de secțiuni cu instrumente utile pentru publicul interesat de produse financiare, investiții, oportunități de afaceri.

Ceea ce ne-a reunit și ne va obliga deopotrivă – după o perioadă de câteva luni – este dorința noastră de a readuce în prim plan, într-o manieră vizionară, valorile clasice ale jurnalismului: informația relevantă, obiectivitatea și condeiul.

Ne vom concentra pe știri exclusive, analize, investigații, informații contextualizate și subiecte cu abordări care lipsesc din agenda publică.

Vom publica zilnic informații proaspete, selectând, însă, doar acele știri de strictă actualitate, cu adevărat importante pentru public. Nu vom îngroșa rândurile, deja pline, ale media care tratează la unison același subiect, declarat „breaking news”, dacă nu are valoare informativă reală.

Încercăm să fim creatori de agendă publică, prin informațiile pe care le aducem în atenția cititorilor, evitând să urmăm agenda lansată de diverși comunicatori.
Profit.ro este un portal specializat, însă vom acoperi subiecte și din alte domenii decât cele financiare și de business. Cultura, sportul, știința, viața politică sau religia influențează și sunt influențate de economie.

Într-o lume tot mai interconectată și globalizată, informațiile de interes nu încep și nici nu se opresc la granițele țării. Aducem în atenția cititorilor evenimente internaționale care pot avea impact pentru economia românească, prezentând, totodată, în context internațional evoluții și evenimente din piața locală.

Cei 4 jurnaliști care vor asigura managementul editorial sunt: Cristian Popa, Ovidiu Tempea, Oana Osman și Thomas Dincă.

Ei sunt și membri fondatori ai proiectului alături de principalii investitori - Andreas Fuhrmann și Paula Dobrescu. 

Mai multe detalii despre conceptul și echipa Profit.ro, aici.

viewscnt
Afla mai multe despre
profit.ro