Deși ar fi trebuie să adopte 154 de acte normative în prima jumătate a anului, conform planificării stabilte la începutul anului, Guvernul a adoptat în total doar 67 acte normative în semestrul I, adică mai puțin de jumătate (43,5%) din ce își propusese. Raportat la întregul an, Execuivul a adoptat în primele 6 luni doar 31% din cele 216 de acte normative pe care și le-a propus pentru 2024, relevă un raport guvernamental oficial.
Astfel, la începtul anului ministerele și instituțiile pe care le au în subordine sau le coordonează au stabilt un număr de 216 de acte normative care ar urma să fie adoptate de către Guvern în 2024, respectiv proiecte de lege și hotărâri de guvern.
Numărul acte normative planificate pentru semestrul I al anului a fost de 154, dar în prima jumătate a anului au fost adoptate doat 67, din care 6 în avans, aferente unor proiecte planificate în semestrul II. Numărul de acte normative aprobate conform planificării pentru semestrul I din 2024 a fost astfel de 61.
CITEȘTE ȘI Ciolacu, întrebat de măsurile propuse de Boloș: Câteodată și ministrul Finanțelor spune lucruri trăsnite!Situația proiectelor de acte normative planificate şi aprobate în cursul semestrului I
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Printre proiectele care nu au fost adoptate la termenul planificat se numără: proiectul de lege privind statutul cadrelor militare, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare și proiectul de lege a apărării naționale a României; hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Programului de promovare a produselor agroalimentare românești, hotărâre a Guvernului pentru modificarea și completarea Metodologiei privind susținerea financiară a liceelor tehnologice cu profil preponderent agricol de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale; hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Strategiei naționale de reducere a riscurilor de dezastre 2024-2035 și a Planului de acțiuni în vederea implementării Strategiei naționale de reducere a riscurilor de dezastre.
Nu au fost realizate la termen, printre altele, nici: proiect de lege privind promovarea energiei din surse regenerabile, proiect de lege privind promovarea eficienței energetice în ceea ce privește serviciile de încălzire și răcire; hotărâre a Guvernului privind sistemul de credite necesar promovării funcționarilor publici în grad profesional, precum și într-o funcție publică de conducere vacantă; proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii farmaciei nr. 266/2008.
STADIUL PROIECTELOR după primele 6 luni AICI