Anul acesta va fi a doua mare recoltă de grâu moale din istoria Franței

Anul acesta va fi a doua mare recoltă de grâu moale din istoria Franței
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 aug 2019

Fermierii din Franța - cel mai mare producător de cereale din UE - vor recolta anul acesta a doua lor mare recoltă de grâu moale din istorie, de 39,17 milioane de tone, în condițiile în care temperaturile record nu au afectat randamentele, care vor fi cu până la 14,9% mai ridicate decât cele de anul trecut, se arată într-un raport al firmei franceze de consultanță Agritel, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Agritel estimează pe plan național un randament la actuala recoltă de 7,82 tone pe hectar, cu 12% peste nivelul din 2018, când vremea nefavorabilă a afectat culturile, și cu 7,5% peste media din ultimii cinci ani - excluzând recoltele excepțional de ridicate și de scăzute din 2015 și 2016, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Noul președinte ANAF: Fiscul va fi în stradă! Până la final de an declanșăm 150.000 de controale. Mesaj pentru cine va fi găsit în neregulă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Noul președinte ANAF: Fiscul va fi în stradă! Până la final de an declanșăm 150.000 de controale. Mesaj pentru cine va fi găsit în neregulă

Soufflet, unul din cei mai mari exportatori de grâne din Franța, estimează că recolta de grâu moale din acest an se va situa între 38 și 39 de milioane de tone, dar încă trebuie recoltată 20-25% din recoltă.

viewscnt
Afla mai multe despre
grâu
franta