Anul acesta va fi a doua mare recoltă de grâu moale din istoria Franței

Anul acesta va fi a doua mare recoltă de grâu moale din istoria Franței
scris 1 aug 2019

Fermierii din Franța - cel mai mare producător de cereale din UE - vor recolta anul acesta a doua lor mare recoltă de grâu moale din istorie, de 39,17 milioane de tone, în condițiile în care temperaturile record nu au afectat randamentele, care vor fi cu până la 14,9% mai ridicate decât cele de anul trecut, se arată într-un raport al firmei franceze de consultanță Agritel, transmite Reuters.

Agritel estimează pe plan național un randament la actuala recoltă de 7,82 tone pe hectar, cu 12% peste nivelul din 2018, când vremea nefavorabilă a afectat culturile, și cu 7,5% peste media din ultimii cinci ani - excluzând recoltele excepțional de ridicate și de scăzute din 2015 și 2016, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Noul președinte ANAF: Fiscul va fi în stradă! Până la final de an declanșăm 150.000 de controale. Mesaj pentru cine va fi găsit în neregulă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Noul președinte ANAF: Fiscul va fi în stradă! Până la final de an declanșăm 150.000 de controale. Mesaj pentru cine va fi găsit în neregulă

Soufflet, unul din cei mai mari exportatori de grâne din Franța, estimează că recolta de grâu moale din acest an se va situa între 38 și 39 de milioane de tone, dar încă trebuie recoltată 20-25% din recoltă.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
grâu
franta