ChemChina a obținut 82% din acțiunile Syngenta, în acordul de preluare de 43 de miliarde de dolari

ChemChina a obținut 82% din acțiunile Syngenta, în acordul de preluare de 43 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2017

ChemChina a obținut sprijinul acționarilor Syngenta pentru preluarea a 82% din titlurile producătorului elvețian de pesticide, în tranzacția de 43 de miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare achiziție chineză efectuată vreodată în străinătate, au anunțat miercuri cele două companii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Rezultatele interimare definitive ale procesului de licitație au arătat că 82,2% din acțiunile  și certificatele de depozit ale Syngenta au fost oferite de către acționari, ușor peste nivelul  anunțat de cei doi parteneri săptămâna trecută, când ChemChina a încheiat acordul.

O perioadă suplimentară de acceptare a tranzacției de către acționari va fi lansată joi, scrie News.ro.

Preluarea anunțată în februarie 2016 a fost determinată de dorința Chinei de a folosi portofoliul Sygenta de chimicale și semințe protejate de mărci pentru a-și îmbunătăți producția agricolă.

Oferta convenită este de 465 de dolari pe acțiune.

Șeful ASF, salvat doar pentru două zile. Revocarea lui Negrițoiu reapare pe ordinea de zi a Parlamentului. Votul “pentru” este aproape sigur CITEȘTE ȘI Șeful ASF, salvat doar pentru două zile. Revocarea lui Negrițoiu reapare pe ordinea de zi a Parlamentului. Votul “pentru” este aproape sigur

Companiile anunțaseră la sfârșitul săptămânii trecute că aproximativ 80,7% dintre acționarii Syngenta au decis să participe la tranzacție, peste pragul minim  de sprijin de 67%.

Produsele Syngenta sunt comercializate în 90 de țări sub branduri ca Acuron, Axial, Beacon și Callisto. Grupul comercializează semințe de cereale, soia și legume.

Alte acorduri mari care au avut loc în industria pesticidelor sunt fuziunea propusă între Dow Chemical și DuPont, de 130 de miliarde de dolari, și planul de fuziune a Bayer cu Monsanto.

viewscnt
Afla mai multe despre
chemchina
syngenta