ChemChina și-a asigurat sprijinul acționarilor Syngenta pentru preluarea acesteia, în schimbul a 43 miliarde dolari

ChemChina și-a asigurat sprijinul acționarilor Syngenta pentru preluarea acesteia, în schimbul a 43 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2017

ChemChina și-a asigurat sprijinul acționarilor Syngenta pentru preluarea producătorului elvețian de pesticide pentru 43 de miliarde de dolari, au anunțat vneri cele două companii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul, anunțat în februarie 2016, a fost determinat de dorința Chinei de a folosi portofoliul Syngenta de chimicale și semințe protejate de mărci pentru a-și îmbunătăți producția agricolă, iar preluarea este cea mai mare achiziție efectuată în străinătate de o companie chineză.

Totodată, preluarea este una dintre tranzacțiile care remodelează piața internațională a produselor chimice destinate agriculturii și a semințelor, scrie News.ro.

Tendința de consolidare a pieței a provocat temeri în rândul fermierilor că crearea de noi ierbicide și pesticide va încetini. Autoritățile de reglementare au solicitat unele vânzări de active, în schimbul aprobării achiziției.

Fiscalitatea, dificultățile de finanțare și accesul la noi tehnologii, principalele probleme dezbătute la Profit Agribusiness Forum CITEȘTE ȘI Fiscalitatea, dificultățile de finanțare și accesul la noi tehnologii, principalele probleme dezbătute la Profit Agribusiness Forum

Potrivit datelor preliminare, aproximativ 80,7% dintre acționarii Syngenta au decis să participe la tranzacție, peste pragul minim  de sprijin de 67%, se arată în comunicat.

Oferta convenită este de 465 de dolari pe acțiune. Titlurile Syngenta au încheiat tranzacțiile de joi la 459 de franci elvețieni (465,14 dolari) pe unitate.

Produsele Syngenta sunt comercializate în 90 de țări sub branduri ca Acuron, Axial, Beacon și Callisto. Grupul comercializează semințe de cereale, soia și legume.

Alte acorduri mari care au avut loc în industria pesticidelor sunt fuziunea propusă între Dow Chemical și DuPont, de 130 de miliarde de dolari, și planul de fuziune a Bayer cu Monsanto.

viewscnt
Afla mai multe despre
chemchina
syngenta