Comisia Europeană a lansat o investigație aprofundată a preluării Monsanto de către Bayer, de 66 miliarde de dolari

Comisia Europeană a lansat o investigație aprofundată a preluării Monsanto de către Bayer, de 66 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2017

Comisia Europeană a anunțat marți lansarea unei investigații aprofundate a acordului de preluare a Monsanto de către Bayer, pentru 66 de miliarde de dolari, explicând că este îngrijorată de impactul asupra concurenței de pe piețele pesticidelor și semințelor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul dintre cele companii ar crea cel mai mare grup integrat din sectorul mondial al pesticidelor și semnițelor, potrivit Comisiei, care consideră că ar limita numărul companiilor care vând erbicide și semințe de legume în Europa, arată news.ro.

”Comisia are îngrijorări preliminare că achiziția propusă ar putea reduce concurența pe o serie de piețe, rezultând prețuri mai mari, o calitate mai scăzută, mai puține posibilități de alegere și mai puțină inovație”, se arată într-un comunicat al Comisiei.

FOTO Comercianții de pepeni vor fi obligați să expună la locul de vânzare un afiș special pentru clienți CITEȘTE ȘI FOTO Comercianții de pepeni vor fi obligați să expună la locul de vânzare un afiș special pentru clienți

Bayer a prezentat anterior propuneri pentru a răspunde îngrijorărilor Comisiei Europene în problemele antitrust legate de preluarea Monsanto, dar compania a refuzat să comunice care sunt acestea.

Dacă va fi aprobat, acordul ar fi a treia mare fuziune din sectorul agrochimic, dar și celelalte companii au oferit concesii pentru a obține aprobarea autoritățiilor de reglementare.

Grupul Dow a obținut acordul pentru achiziția DuPont după ce s-a angajat să vândă activități de cercetare și dezvoltare și alte active majore.

Iar ChemChina a fostn nevoită să vândă o mare parte din afacerile cu pesticide, erbicide și insecticide ale subsidiarei Adama și alte active pentru a obține acordul UE penru preluarea Syngenta.

viewscnt
Afla mai multe despre
bayer
monsanto