Divizia de Agri-Business a Holdingului Agricover revine pe profit, cu o cifră de afaceri în ușoară scădere

Divizia de Agri-Business a Holdingului Agricover revine pe profit, cu o cifră de afaceri în ușoară scădere
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2017

Divizia de Agri-Business a Agricover Holding, unul dintre principalii jucători pe piața locală, a revenit anul trecut pe profit, cu un rezultat brut de 12,2 milioane de lei, după ce anul precedent a fost încheiat cu o pierdere de 12 milioane de lei. Cifra de afaceri a fost însă în ușoară scădere comparativ cu 2015. Divizia de Agri-Business reunește activitățile de distribuție inputuri pentru agricultură (semințe, pesticide, îngrășăminte, motorina), servicii de însilozare și comerț cu cereale și oleaginoase, precum și activitatea de abatorizare și procesare a cărnii de porc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„Anul 2016 a reprezentat o nouă etapă de eficientizare a operațiunilor de Agri-Business, ceea ce a condus la o creștere a profitabilității. Ne-am asumat angajamentul de a susține dezvoltarea fermierilor parteneri, iar pentru aceasta continuăm să ne concentrăm pe găsirea de noi soluții de reducere a costurilor de producție la hectar”, a declarat Daniel Florescu, Director General Agri-Business, Agricover.

Agricover a înregistrat o creștere cu 8% a activității de distribuție inputuri, în timp ce volumul de cereale și oleaginoase tranzacționate s-a redus cu 27%. Această reducere face parte din strategia companiei de eficientizare a activității, strategie care va continua și pe parcursul anului 2017.

Divizia de Agri-Business a Holdingului Agricover revine pe profit, cu o cifră de afaceri în ușoară scădere


Anul acesta, compania are în vedere dezvoltarea operațiunilor de distribuție de inputuri pe două direcții. Prima direcție o reprezintă optimizarea portofoliului de semințe și pesticide cu scopul de a oferi fermierilor soluții practice de creștere a performantei economice, iar cea de-a doua constă în oferirea de soluții prin care fermierii să poată beneficia de motorină și îngrășăminte cu plata la recoltă. În același timp, compania are în vedere extinderea parteneriatelor cu fermierii medii și mici.

Frații lui Omar Hayssam au vândut Rio Bucovina către Maspex, proprietarul Tymbark. Prețul tranzacției - 1,8 milioane euro CITEȘTE ȘI Frații lui Omar Hayssam au vândut Rio Bucovina către Maspex, proprietarul Tymbark. Prețul tranzacției - 1,8 milioane euro

În anul 2016, compania a achiziționat 275.000 de capete de porc de la fermierii din zootehnie, cu 33% mai mult față de anul anterior, din care 235.000 capete au fost abatorizate și procesate în unitatea proprie, achiziționată de companie la începutul anului 2015.

Agricover a investit în Abatorul Periș din nevoia de a asigura desfacere constantă și sigură a producției fermelor romanești de porci, oferind consumatorului carne proaspătă, de calitate. Abatorul este în acest moment una din cele mai importante unități de abatorizare a porcului viu din țară, cu o capacitate de abatorizare de 5.000 capete de porc pe săptămână pe schimb.

Pentru anul 2017 sunt prevăzute investiții de peste 19 milioane Lei pentru construirea unei secții noi de procesare a produselor de carne de porc cu valoare adăugată, suplimentarea sistemului  de refrigerare și extinderea padocului pentru animale.

Agricover Holding are peste 850 angajați și deservește peste 4.000 clienți fermieri la nivel național.

viewscnt
Afla mai multe despre
agri-business
agricover