EXCLUSIV Grupul Vintruvian Estates, administrat de Marius Iliev, cel care a adus celebrele dozatoare TEC în România, cumpără crama Mennini

EXCLUSIV Grupul Vintruvian Estates, administrat de Marius Iliev, cel care a adus celebrele dozatoare TEC în România, cumpără crama Mennini

Marius Iliev

scris 17 mai 2023

Grupul Vintruvian Estates, administrat de Marius Iliev, a cumpărat crama Mennini, situată în Podgoria Drăgășani, conform informațiilor Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Grupul deține acum trei crame: Crama Mennini, Via Viticola Sarica Niculițel din Dobrogea și Villa Zorilor din Dealu Mare.

EXCLUSIV Dan Muntean, fost director general al Cramelor Halewood, cumpără podgoria La Migdali de la Laurențiu Scheușan, cel care a pus bazele reprezentanței din România a producătorului farmaceutic american Alvogen CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dan Muntean, fost director general al Cramelor Halewood, cumpără podgoria La Migdali de la Laurențiu Scheușan, cel care a pus bazele reprezentanței din România a producătorului farmaceutic american Alvogen

Crama Mennini a fost construită în anul 2012 și are o capacitate de peste 1 milion de litri. Pe cele peste 70 de hectare ale podgoriei sunt cultivate soiuri autohtone ca Burgund Mare, Negru de Drăgășani, Tămâioasă Românească și Muscat Ottonel, dar și internaționale, precum Chardonay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot și Cabernet Sauvignon.

Crama Mennini a avut în 2021, anul ultimelor date raportate, o cifră de afaceri de 2.604.747 lei și o pierdere de 1.593.703 lei.

Acționarii Vintruvian Estates sunt Dragoș-Horia Manda (CEO al Axxess Capital, Președintele Consiliului de Administrație Patria Bank și Președinte al Comitetului de Audit și Membru al Consiliului de Administrație One United Properties S.A.), Astrpoint Limited, Adelina Elena Cireșaru și RCB Investors SRL. 

EXCLUSIV: Tot mai puțini bani pentru mâncare: Până și în cazul pufuleților sunt căutate gramajele mai mici CITEȘTE ȘI EXCLUSIV: Tot mai puțini bani pentru mâncare: Până și în cazul pufuleților sunt căutate gramajele mai mici

În 2019, Vintruvian Estates a achiziționat, de la Domeniile Vinarte, crama Villa Zorilor din Dealu Mare, unde este produs unul dintre cele mai cunoscute vinuri din România, Prince Matei. Acum, crama se numește De Matei. 

Plecat în SUA în 1985, Marius Iliev a revenit în România imediat după 1989 și este cel care a dezvoltat afacerea celebrelor dozatoare TEC din anii '90.

În 2022, Marius Iliev a vândut un proiect eolian în dezvoltare în zona Dobrogea, cu o capacitate de 151 MW, către portughezii de la EDP Renewables (EDPR).

viewscnt
Afla mai multe despre
vintruvian estates
marius iliev
crama mennini