Exporturile de grâu ale UE s-au intensificat în ultima săptămână. România, lider

Exporturile de grâu ale UE s-au intensificat în ultima săptămână. România, lider
scris 3 sep 2019

Exporturile de grâu ale Uniunii Europene au continuat să se intensifice în ultima săptămână, ceea ce duce totalul pentru perioada 1 iulie - 2 septembrie la 3,9 milioane de tone, cu 20% mai mult decât în intervalul similar al anului trecut, arată datele publicate de Comisia Europeană, transmite platforma de informații S&P Global Platts.

Conform informațiilor publicate luni de EU Crops Market Observatory, în săptămâna ce s-a încheiat la 1 septembrie, Uniunea Europeană a livrat 397.455 tone de grâu, comparativ cu 360.959 tone în săptămâna anterioară, scrie Agerpres.

Românii, pe ultimul loc în Uniunea Europeană la cheltuielile alocate pentru vacanță CITEȘTE ȘI Românii, pe ultimul loc în Uniunea Europeană la cheltuielile alocate pentru vacanță

România rămâne cel mai important exportator de grâu din blocul comunitar, cu livrări de 1,4 milioane tone în perioada 1 iulie - 2 septembrie 2019.

Franța, cea mai mare putere agricolă din UE și țara care ar urma să fie responsabilă pentru 41% din exporturile totale de grâu ale UE în perioada 2019/20, este deocamdată în urma României în sezonul actual, care a început la 1 iulie 2019. Potrivit datelor Comisiei Europene, exporturile totale de grâu ale Franței s-au situat la 765.260 de tone în perioada de referință.

viewscnt
Afla mai multe despre
grau
exporturi