Focarul se extinde în Europa: Doi mistreți au murit în Belgia din cauza pestei porcine

Focarul se extinde în Europa: Doi mistreți au murit în Belgia din cauza pestei porcine
scris 14 sep 2018

Pesta porcină africană a ajuns în Europa Occidentală, au confirmat joi autoritățile, după ce doi mistreți morți din cauza acestei boli au fost găsiți în Belgia, ceea ce a provocat îngrijorări în rândul fermierilor din Olanda, Franța, Germania și Luxemburg, țări aflate relativ aproape de locul descoperirii cazurilor, transmit Reuters și site-ul dutchnews.nl.

Până acum, virusul a fost descoperit în opt țări din estul UE, precum și în Ucraina și în Rusia. Luna trecută, România a confirmat cea mai gravă epidemie de la Al Doilea Război Mondial și până în prezent, sacrificând peste 250.000 de porci din cauza pestei porcine africane, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Bursa de la București publică noul orar de tranzacționare valabil de la 1 octombrie. Scurtat cu 25 de minute, oricum acesta este unul dintre cele mai lungi din lume CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Bursa de la București publică noul orar de tranzacționare valabil de la 1 octombrie. Scurtat cu 25 de minute, oricum acesta este unul dintre cele mai lungi din lume

Germania, Spania și Franța sunt principalii exportatori de carne de porc din UE, blocul comunitar fiind al doilea mare exportator global de carne de porc după China.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
pesta
europa