Franța: Bagheta a fost înscrisă în patrimoniul imaterial al umanității. "250 de grame de magie și perfecțiune"

Franța: Bagheta a fost înscrisă în patrimoniul imaterial al umanității. "250 de grame de magie și perfecțiune"
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 dec 2022

"250 de grame de magie și perfecțiune": bagheta, emblemă în lume a vieții cotidiene a francezilor amenințată de industrializare, a fost înscrisă în patrimoniul imaterial al umanității de către UNESCO, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu crusta sa crocantă, bagheta, apărută la începutul secolului al XX-lea la Paris, este astăzi prima pâine consumată în țară, scrie Agerpres.

În fiecare zi, 12 milioane de consumatori francezi deschid ușa unei brutării și peste 6 miliarde de baghete ies anual din brutării. 

Preparatele din carne de porc riscă să dispară din anumite pensiuni: S-a scumpit foarte mult porcul viu, și dacă va rămâne așa, nu va mai intra în meniu CITEȘTE ȘI Preparatele din carne de porc riscă să dispară din anumite pensiuni: S-a scumpit foarte mult porcul viu, și dacă va rămâne așa, nu va mai intra în meniu

"250 de grame de magie și perfecțiune în viața noastră de zi cu zi. O artă franceză de a trăi", a salutat președintele Emmanuel Macron.

"Un act simbolic puternic" pentru Audrey Azoulay, director general al UNESCO și "o recunoaștere" în opinia lui Dominique Anract, președintele Confederației Naționale a Panificației și Patiseriei franceze. Acest eveniment i-ar putea determina pe "tineri să urmeze această meserie", a declarat el la Rabat, unde UNESCO și-a anunțat laureații.

viewscnt
Afla mai multe despre
bagheta
franta