Germania cere UE să ia măsuri în sprijinul producătorilor de lactate

Germania cere UE să ia măsuri în sprijinul producătorilor de lactate
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2020

Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a-i sprijini pe producătorii de lactate, care se confruntă cu o scădere abruptă a vânzărilor de lapte din cauza crizei coronavirusului, a apreciat Ministerul german al Agriculturii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul german al Agriculturii, Julia Kloeckner, a trimis o scrisoare Comisiei Europene în care cere executivului comunitar să ofere sprijin financiar pentru a acoperi costul depozitării laptelui praf, în ideea de a ajuta piața lactatelor să își revină după prețurile scăzute înregistrate în prezent. De asemenea, Kloeckner a apreciat că spațiile private de depozitare ar trebui să fie puse la dispoziție pentru a stoca laptele praf nevândut, scrie Agerpres.

Numărul permiselor de pescuit sportiv în Deltă a crescut de aproape patru ori CITEȘTE ȘI Numărul permiselor de pescuit sportiv în Deltă a crescut de aproape patru ori

Ministerul francez al Agriculturii a făcut și el o solicitare similară în cursul săptămânii trecute.

În pofida creșterii temporare a vânzărilor de lapte la supermarketuri, pandemia de coronavirus a dus la închiderea cafenelelor, restaurantelor și a altor consumatori industriali de lapte, ceea ce a redus în mod semnificativ cererea totală de lapte.

Separat, Asociația fermierilor germani a anunțat că din cauza coronavirusului au scăzut și exporturile de produse lactate.

Scăderea exporturilor de produse lactate germane, în special către Asia, înseamnă că prețurile ar putea continua să scadă, susține ministrul german al Agriculturii, Julia Kloeckner, în scrisoarea sa. Kloeckner a adăugat că și alte produse agricole, inclusiv carnea de vită, fructele, legumele și vinul, ar trebui urmărite cu atenție, iar, dacă va fi nevoie, să beneficieze de măsuri de sprijin.

În România, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a declarat recent pentru AGERPRES că monitorizează tot ceea ce se întâmplă în această perioadă de criză în sectorul său de activitate și va încerca să obțină ajutoare de stat pentru a compensa pierderile înregistrate în agricultură și industrie alimentară de la începutul crizei.

viewscnt
Afla mai multe despre
producatori lactate
germania