Germania, în stare de alertă după descoperirea mai multor cazuri de pestă porcină africană în Europa de Est

Germania, în stare de alertă după descoperirea mai multor cazuri de pestă porcină africană în Europa de Est
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2018

Germania este în stare de alertă maximă, după ce descoperirea unor noi cazuri de pestă porcină africană în Polonia și Cehia a crescut riscul ca boala să treacă granița, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un purtător de cuvânt de la institutul de sănătate animală Friedrich Loeffler Institute (FLI) a declarat marți că există un risc ca oamenii să transporte boala peste graniță. Un risc deosebit îl reprezintă deșeurile alimentare colectate de la spațiile de servicii de pe autostrăzi pentru a fi depozitate, scrie Agerpres.

Pesta porcină africană a progresat spre vest începând din Georgia și Rusia până la granița de est a Uniunii Europene, până acum fiind semnalată în șase state membre UE. 

Guvernul elvețian face apel către populație să fie lăsat să mai perceapă taxe pentru încă 15 ani CITEȘTE ȘI Guvernul elvețian face apel către populație să fie lăsat să mai perceapă taxe pentru încă 15 ani

De la finele lunii noiembrie și începutul lunii ianuarie, în Polonia au fost semnalate 279 de noi cazuri de pestă porcină africană, iar acum se pare că boala se extinde vest spre capitala Varșovia. În Cehia au fost semnalate 25 de noi cazuri concentrate în apropiere de frontiera cu Slovacia.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
pesta porcina