India nu are planuri imediate de a ridica interdicția privind exporturile de grâu

India nu are planuri imediate de a ridica interdicția privind exporturile de grâu
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2022

India nu are planuri imediate de a ridica interdicția privind exporturile de grâu, dar va continua să respecte acordurile care sunt încheiate direct cu alte guverne, a declarat ministrul Comerțului, Piyush Goyal, pentru Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Al doilea cel mai mare producător de grâu din lume a interzis vânzările private de cereale în străinătate pe 14 mai, după ce un val de căldură a redus producția și prețurile interne au atins un nivel record, scrie News.ro.

FOTO Gigantul francez Tereos a semnat actul care aprobă închiderea tuturor liniilor fabricii de zahăr de la Luduș, declanșarea concedierii colective a angajaților și, dacă este cazul, demolarea unității, pe piață din 1960 CITEȘTE ȘI FOTO Gigantul francez Tereos a semnat actul care aprobă închiderea tuturor liniilor fabricii de zahăr de la Luduș, declanșarea concedierii colective a angajaților și, dacă este cazul, demolarea unității, pe piață din 1960

Prețurile globale ale grâului au crescut după decizie.

"În prezent, există instabilitate în lume, dacă ar fi să facem asta (să ridicăm interdicția), ar ajuta doar comercianții din piața neagră, acaparatorii și speculatorii. Nici nu va ajuta țările cu adevărat vulnerabile și nevoiașe", a spus Goyal când a fost întrebat dacă New Delhi avea vreun plan pentru a permite reluarea exporturilor private.

”Cel mai inteligent mod de a face acest lucru este prin intermediul căii de la guvern la guvern, prin care putem oferi grâu la prețuri accesibile celor mai vulnerabili săraci”, a spus el într-un interviu acordat la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Multe țări importatoare de grâu, inclusiv membre ale națiunilor G7, au cerut Indiei să-și reconsidere decizia de a interzice vânzarea de grâu în străinătate.

Secretarul american pentru Agricultură, Tom Vilsack, a declarat luna aceasta că este ”profund îngrijorat” cu privire la interdicție.

Goyal a mai spus că a fost în contact cu Organizația Mondială a Comerțului (OMC) și cu Fondul Monetar Internațional (FMI) pentru a explica rațiunea din spatele interzicerii exporturilor de grâu din India.

viewscnt
Afla mai multe despre
grau
india