Industria avicolă iese pe piață cu 290 de milioane de ouă în această lună. Vânzările cresc cu 50% în perioada Paștelui

Industria avicolă iese pe piață cu 290 de milioane de ouă în această lună. Vânzările cresc cu 50% în perioada Paștelui
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2021

Vânzările de ouă în perioada Sărbătorilor Pascale cresc cu aproximativ 50% față de o lună obișnuită, până la circa 290 de milioane de ouă, ceea ce înseamnă că un român consumă, în medie, aproximativ 15 ouă produse în fermele avicole din România, susține președintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), Ilie Van.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acestea a precizat că datele privind producția, vânzările și consumul sunt doar cele consemnate în industria avicolă din România și nu includ oferta provenită din gospodării, scrie Agerpres.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

"Producția de ouă consum realizată în primele două luni ale anului 2021 a înregistrat o creștere cu circa 9% față de aceeași perioadă a anului 2020, arată datele Ministerului Agriculturii. Conform experienței din anii anteriori, fermierii își fac propriile strategii de piață pentru a asigura eventualele creșteri de cerere, însă în săptămânile dinaintea Sărbătorilor Pascale, de regulă, vânzările cresc la ouă de consum cu circa 50% față de o luna obișnuită ceea ce presupune o majorare a producției la circa 280 - 290 milioane de ouă din ferme organizate, adică, în medie, 15 ouă pe cap de locuitor pentru Sărbătorile Pascale", a declarat pentru AGERPRES președintele UCPR, Ilie Van.

Acesta susține că în ferme organizate erau circa 8,7 milioane de găini, citând tot datele datelor statistice ale Ministerului Agriculturii, cu un potențial de producție anual de 2,35 miliarde de ouă. Astfel, într-o lună obișnuită industria avicolă din România produce în jur de 195 de milioane de ouă.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

În ceea ce privește prețul ouălor, șeful UCPR afirmă că în continuare prețul ouălor la poarta fermei în România este cel mai mic din Uniunea Europeană, respectiv 0,31 lei/ou, comparativ cu nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut.

"Conform Observatorului Prețurilor UE, prețurile la poarta fermei, atât la carnea de pasăre cât și la ouă consum, sunt cele mai mici din Uniunea Europeană. Astfel, în săptămâna 14 din anul 2020 prețul la poarta fermei la ouăle de consum era de 0,30 lei/ou, iar în săptămâna 14 a anului 2021 acesta era de 0,31 lei/ou. După cum se vede din evoluția prețurilor la poarta fermei există ofertă suficientă în perioada premergătoare sărbătorilor pascale", a adăugat Van.

Potrivit sursei citate, în primele două luni ale acestui an, producția carnea de pasăre obținută din industria avicolă a înregistrat o reducere cu circa 9% față de anul 2020, iar prețul în săptămâna 14 din anul 2021 era ușor mai mare, respectiv 6,99 lei/kg carcasă, față de 6,96 lei/kg carcasă în aceeași perioadă din 2020.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

Datele statistice arată că un român mănâncă, în medie, 240 - 250 de ouă anual, reprezentând un consum lunar de 20 până la 22 de ouă, atât din producția industrială avicolă cât și din gospodăriile țărănești, însă în luna în care se sărbătorește Paștele consumul pe locuitor "sare" la circa 30 de ouă.

viewscnt
Afla mai multe despre
industria avicolă
oua