Inspectorii ANSVSA au depistat aproape 20 de tone de dovlecei din Turcia contaminați cu reziduuri de pesticide

Inspectorii ANSVSA au depistat aproape 20 de tone de dovlecei din Turcia contaminați cu reziduuri de pesticide
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2018

Inspectorii Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVA) au depistat, într-un depozit din județul Ilfov, aproape 20 de tone de dovlecei contaminați cu reziduuri de pesticide. Dovleceii proveneau din Turcia și s-a înregistrat depășirea limitei maxime admise pentru substanța Metalaxil-M. Nicio cantitate din acest produs nu a ajuns în consum.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

ANSVSA a anunțat, luni, că săptămâna trecută, cu prilejul controalelor pentru depistarea reziduurilor de pesticide, inspectorii Autorității au prelevat probe din legume și fructe provenite din țări terțe, dintr-un depozit din județul Ilfov, scrie News.ro.

”Pentru probele prelevate dintr-un transport de dovlecei provenit din Turcia, analizele de laborator au pus în evidență o depășirea a limitei maxime admise pentru substanța Metalaxil-M”, anunță ANSVSA.

Consiliul IMM: E mai ușor să deschizi o firmă în Estonia decât în România. Crește numărul suspendărilor, dizolvărilor, radierilor, insolvențelor, inclusiv în rândul societăților cu participare străină CITEȘTE ȘI Consiliul IMM: E mai ușor să deschizi o firmă în Estonia decât în România. Crește numărul suspendărilor, dizolvărilor, radierilor, insolvențelor, inclusiv în rândul societăților cu participare străină

Reprezentanții Autorității anunță că întregul lot de 19.644 de kg de dovlecei a fost distrus prin incinerare (în data de 13.04.2018).

Nicio cantitate din acest produs nu a ajuns în consum.

”Verificările cu această tematică se realizează în posturile de inspecție la frontieră și în punctele finale de import, vizează determinarea prezenței și a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele și legumele provenite din import”, mai anunță ANSVSA.

Metalaxilul este o substanță folosită ca fungicid, utilizată pentru combaterea manei la diferite tipuri de legume și fructe. Are, în general, o toxicitate acută scăzută, putând avea efect alergic pentru ochi și piele.

viewscnt
Afla mai multe despre
dovlecei
turcia