Mieii din România continuă să genereze tensiuni în Grecia

Mieii din România continuă să genereze tensiuni în Grecia
scris 2 mai 2024

Între crescătorii de animale și comercianții de carne din Volos continuă să fie divergențe în condițiile în care primii vorbesc despre concurență neloială. După cum transmite gegonota.news, crescătorii de animale protestează pentru că, spun ei, piața este inundată de miei importați din România, care sunt vânduți ca fiind autohtoni.

Comercianții, profitând de legislația care prevede că ștampila de origine a animalului este opțională, aduc miei din România și îi vând în măcelării ca fiind grecești, după cum se plânge președintele crescătorilor de animale din regiunea Volos. „I-au cumpărat cu mai puțin de 9 euro și îi vând cu 16 euro kilogramul. Este o înșelăciune și am cerut controale atât pentru falsificarea originii, cât și pentru speculă nerușinată. 50% din magazinele de carne răspund astfel nevoilor de Paște, dar acest lucru este în detrimentul fermierilor și consumatorilor. Nu avem dreptul de a face publice nume, dar acest lucru se întâmplă. Controalele au început astăzi”, a spus președintele crescătorilor de animale din regiunea Volos, arată Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Antifrauda a declanșat verificări în piața Pucheni. Controale timp de o lună CITEȘTE ȘI Antifrauda a declanșat verificări în piața Pucheni. Controale timp de o lună
Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro Orașul meu
28 noiembrie - Profit Financial.forum

Prețul de vânzare al mielului din România, după cum relatează publicația, se situează la circa 4,5 euro, întrucât datorită iernii blânde există mulți miei disponibili și la o greutate căutată de piața grecească.

Astfel, comercianții din Thesalia par să facă afaceri foarte profitabile, în timp ce crescătorii de animale suferă din punct de vedere financiar după ce au pierdut 80.000 de animale din cauza inundațiilor de anul trecut.

Cel mai mare producător de băuturi spirtoase și vinuri spumante din România caută locația potrivită în Japonia pentru a produce whisky single malt japonez CITEȘTE ȘI Cel mai mare producător de băuturi spirtoase și vinuri spumante din România caută locația potrivită în Japonia pentru a produce whisky single malt japonez

Anterior a fost relatat că, cu puțin înainte de Paște atât fermierii, cât și consumatorii se plâng că mulți dintre mieii vânduți ca fiind grecești provin din România și că prețul este destul de „piperat”.

După cum au declarat fermierii din regiunea Tesalia, furtuna „Daniel” de la sfâșitul verii trecute (în urma căreia o mare parte a terenurilor agricole au fost inundate și foarte multe animale au murit înecate n.trad.) a avut ca efect reducerea efectivelor de ovine din zonă, dar măcelarii nu par să fi fost afectați. „De unde vin toți acești miei? Mieii noștri cu siguranță nu pot acoperi cererea care există în perioada premergătoare Paștelui”, spun fermierii.

Meta, profit de 12,4 miliarde de dolari în primul trimestru din 2024 CITEȘTE ȘI Meta, profit de 12,4 miliarde de dolari în primul trimestru din 2024

Vorbind despre prețul la care se va achiziționa friptura de Paște, aceiași crescători au remarcat că anul acesta consumatorii vor trebui să bage „mâna adânc în buzunar”.

„Cheltuielile sunt multe, nu ies socotelile, cumva trebuie să trăim și noi” susțin aceștia, adăugând că „prețul va fi cu siguranță mai mare decât cei 10 euro pe kilogram despre care vorbește guvernul”.

viewscnt
Afla mai multe despre
miei
grecia