Ministerul Agriculturii: Comisia Europeană a rambursat 664 milioane euro

Ministerul Agriculturii: Comisia Europeană a rambursat 664 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2018

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat luni că, în prima săptămână a lunii ianuarie, a primit suma de 664 milioane euro, ce reprezintă rambursarea de la Comisia Europeană, în contul cheltuielilor efectuate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), în perioada 16 octombrie - 30 noiembrie 2017, pentru acordarea avansului aferent campaniei 2017 din plățile directe finanțate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceste cheltuieli au fost finanțate inițial de la bugetul de stat, conform prevederilor europene, și se rambursează ulterior de la Comisia Europeană, se arată într-un comunicat al MADR.

”Facem precizarea că plățile finanțate din FEGA se efectuează la cursul de schimb valutar stabilit de către Banca Centrală Europeană de 4,5993 lei pentru un euro și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 329/05 din 30.09.2017”, menționează oficialii Ministerului Agriculturii, potrivit News.ro.

România a importat produse agroalimentare de peste 5 miliarde de euro, la 9 luni. Deficitul \ CITEȘTE ȘI România a importat produse agroalimentare de peste 5 miliarde de euro, la 9 luni. Deficitul "sare" la 757 de milioane de euro

Potrivit legislației în vigoare, plățile în avans s-au acordat în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2017. De asemenea, conform legilor Parlamentului European și al Consiliului, plățile din cadrul schemelor de sprijin se fac în perioada 1 decembrie – 30 iunie a anului calendaristic următor.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
ministerul agriculturii