Monsanto ar fi acceptat oferta de preluare din partea Bayer, pentru 66 miliarde dolari - surse

Monsanto ar fi acceptat oferta de preluare din partea Bayer, pentru 66 miliarde dolari - surse
scris 14 sep 2016

Consiliul de administrație al companiei americane Monsanto a acceptat oferta îmbunătățită de preluare făcută de grupul german din industria chimică Bayer, de peste 66 de miliarde de dolari, sumă care include și datoriile, pentru crearea celui mai mare producător de semințe și pesticide din lume, transmite Reuters, care citează surse apropiate negocierilor.

Bayer a îmbunătățit recent oferta de preluare la circa 129 de dolari pe acțiune, de la 127,5 dolari anterior, scrie News.ro.

Oferta Bayer a fost acceptată marți de consiliul de administrație al Monsanto, companie cu sediul în Saint Louis, statul Missouri. 

Miercuri are loc o ședință a consiliului de asupraveghere al Bayer, care urmează să aprobe tranzacția, iar un anunțoficial ar puta fi făcut înainte de deschiderea bursei din New York, potrivit Reuters.

Bayer intenționează să finanțeze preluarea cu o combinație de împrumuturi și acțiuni, în principal printr-o emisiune de drepturi de premțiune.

SIFI TM Agro a deschis un hub logistic cu destinație agricolă unde vrea să aibă un rulaj de 200.000 de tone anual CITEȘTE ȘI SIFI TM Agro a deschis un hub logistic cu destinație agricolă unde vrea să aibă un rulaj de 200.000 de tone anual

Componenta în acțiuni a finanțării va reprezenta circa un sfert din valoarea tranzacției.

Tranzacția reprezintă un nou pas în consolidarea sectorului mondial al afacerilor agricole. Bayer este numărul doi mondial în sectorul îngrășămintelor, după Syngenta, în timp ce Monsanto este lider mondial în tehnologia semințelor agricole.

Recent, giganții americani din industria chimică,  Dow Chemical și DuPont, au ajuns la un acord pentru o fuziune și pentru a crea o dovizie separată pentru tehnologia semințelor și pentru îngrășăminte.

Anul trecut, Syngenta a respins o tentativă de preluare din partea Monsanto, pentru ca apoi să accepte preluarea de către ChemChina.

viewscnt
Afla mai multe despre
monsanto
bayer