Monsanto: România nu este afectată de reducerile de personal

Monsanto: România nu este afectată de reducerile de personal
scris 17 ian 2016

Cu toate că, la nivel global Monsanto, producător american de semințe pentru agricultură, a decis să facă reduceri de personal, România nu va fi afectată, au declarat pentru Profit.ro reprezentanții companiei.

Producătorul american a anunțat, la începutul acestui an, că urmează să renunțe la 3.600 de angajați, în contextul scăderii veniturilor. Reducerile de personal fac parte din planul companiei de a realiza, până în 2018, economii de 500 de milioane de dolari.

”Conform strategiei, compania noastră va continua să aibă cheltuieli operaționale disciplinate, asta ca și măsură preventivă a situației macroeconomice actuale, dar, mai ales, pentru a face pași importanți care să ne permită să furnizăm șanse de creștere pe termen lung (...) La acest moment, activitatea din România nu este afectată de aceste reduceri de personal. La nivel local, chiar facem angajări în diverse departamente ale companiei”, spus Mihaela Vasile, Corporate Engagement & Government Relations Manager al Monsanto România.

Monsanto operează în România o unitate de procesare a semințelor convenționale de porumb la Sinești (Ialomița), ”cea mai modernă stație de procesare din Europa a companiei”.

Monsanto anunță noi concedieri, după ce veniturile i-au scăzut la 2,22 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Monsanto anunță noi concedieri, după ce veniturile i-au scăzut la 2,22 miliarde de dolari

”Cu ajutorul fermierilor români specialiști în multiplicarea porumbului s-a reușit în România producerea și procesarea semințelor de porumb ce au mai multe destinații: România, Ucraina, Rusia, Turcia, Bulgaria, Republica Moldova, Franța, Cehia etc. În acest moment ne concentrăm pe finalizarea unui depozit de stocare semințe chiar în cadrul stației de procesare de la Sinești”, a mai precizat Mihaela Vasile.

Producătorul american a anunțat, la începutul acestui an, vânzări nete de 2,2 miliarde de dolari pentru primul trimestru al anului fiscal al companiei, în scădere cu 23%, iar profitabiliatea brută s-a redus până la 901 milioane de dolari.

În România, potrivit datelor de la Ministerul de Finanțe, Monsanto a avut, în 2014, afaceri de 478,2 milioane de lei (107,7 milioane de euro) și un profit de 55,4 milioane de lei (12,4 milioane de euro), mai mici cu aproximativ 14% decât valorile înregistrate în anul precedent. Compania avea în 2014 aproximativ 140 de angajați.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
monsanto
reduceri de personal
romania