Patronul Lactate Brădet: Sunt convins că am luat toate măsurile pentru a evita orice contaminare

Patronul Lactate Brădet: Sunt convins că am luat toate măsurile pentru a evita orice contaminare
scris 1 mar 2016

Proprietarul fabricii Lactate Brădet din comuna argeșeană Brăduleț, Marius Badea, s-a declarat convins, marți, într-o conferință de presă, că au fost luate toate măsurile pentru a se evita o contaminare a produselor cu bacteria E-coli, care a fost identificată într-un lot de brânză proaspătă.

"Am investit masiv (...) și am încercat să facem o fabrică modernă, la capacitățile și la posibilitățile noastre (...) și toate controalele care au fost la fabrică au dovedit că ne facem datoria cu responsabilitate. Utilajele sunt de ultimă generație (...). Sunt convins că am luat toate măsurile pentru a evita orice contaminare în produsul nostru finit. Din păcate au apărut aceste speculații, aceste analize care sunt parțiale, nu putem trage o concluzie definitivă", a declarat Badea într-o conferință de presă organizată la Pitești.

El a precizat că materia primă provine de la două ferme moderne de vaci, una din Argeș și una din Dolj, iar întreaga cantitate de lapte este pasteurizată după intrarea în fabrică. În plus, analizele probelor de lapte și analizele medicale ale angajaților au fost întotdeauna conforme, a susținut Badea.

"Contaminarea poate să fie ori cu apă, cu care împinge produsele în procesul de fabricație, fie în manipulare, la noi (...), fie în magazinul de desfacere. Nu sunt în măsură să acuz nici magazinele, dar vă asigur că la noi igiena este maximă", a afirmat Marius Badea.

HempFlax: Toată fibra de cânepă de la Pianu de Jos este rezervată pentru export CITEȘTE ȘI HempFlax: Toată fibra de cânepă de la Pianu de Jos este rezervată pentru export

Omul de afaceri și-a exprimat îndoiala că fabrica pe care o conduce va mai putea reveni pe piață după acest incident, chiar dacă rezultatele finale ale analizelor vor arăta că acea contaminare cu E-coli nu s-a produs în timpul procesului de fabricație.

"Eu nu cred că se poate reabilita fabrica, este ca un copil pe care l-ai crescut și trebuie să te desparți de el la un anumit moment", a spus omul de afaceri.

El nu a vrut să comenteze faptul că ministrul Agriculturii a făcut public numele fabricii înainte de finalizarea analizelor, apreciind doar că declarația oficialului a fost "un pic cam pripită".

O cantitate de brânză proaspătă de vacă produsă de societatea Lactate Brădet conține bacteria E-coli, a declarat în urmă cu o zi ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. Autoritățile au dispus stoparea activității societății respective.

"În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit E-coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeș, care comercializează și produse tradiționale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de brânză proaspătă de vaci. De asemenea, în județul Bacău inspectorii au găsit într-un frigider carne de pasăre recoltată dintr-o gospodărie personală", a explicat Irimescu.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
lactate bradet
achim irimescu