Prețul grâului rusesc scade din cauza producției mari din România și Ucraina

Prețul grâului rusesc scade din cauza producției mari din România și Ucraina
scris 26 iul 2016

Prețul grâului rusesc a scăzut săptămâna trecută, ca efect al producției mari din România și Ucraina, potrivit Institutului pentru Studii ale Pieței Agricole (Ikar), transmite Bloomberg.

Grâul care este încărcat în porturile de la Marea Neagră a înregistrat o scădere de 1,8% a prețului, față de săptămâna anterioară, la 162 de dolari tona, a declarat Dmitri Rilko, director general al Ikar, scrie News.ro.

Prețurile grâului rusesc au stagnat în săptămâna încheiată pe 15 iulie, după patru săptămâni de scăderi.

Rusia și România sunt pe care să obțină producții record, iar producția din Ucraina va fi a treia ca mărime de la destrămarea Uniunii Sovietice, în 1991, potrivit datelor Departamentului Agriculturii din Statele Unite.

”Ucraina, România și Rusia au toate un volum uriaș de cereale, care va trebui vândut. Rusia va apărea în mod regulat drept câștigătoare în licitațiile organizate de Egipt, cel mai mare cumpărător de grâu din lume, datorită prețurilor mici”, a arătat Rilko.

FOTO & VIDEO Aurul BNR, la Muzeul Tezaurului de la Tismana CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Aurul BNR, la Muzeul Tezaurului de la Tismana

Prețul grâului ucrainean a scăzut cu 2,7%, la 160,5 dolari tona, săptămâna trecută, față de cea anterioară, potrivit datelor firmei de consultanță UkrAgroConsult din Kiev.

Prețul grâului din Franța a crescut în schimb pentru a treia săptămână consecutiv, a anunțat FranceAgriMer.

viewscnt
Afla mai multe despre
grau