Producția de cereale din UE a crescut

Producția de cereale din UE a crescut
scris 11 mar 2019

Statele membre ale Uniunii Europene au recoltat în 2017 o cantitate de 310 milioane de tone de cereale (inclusiv orez), aproximativ 12% din producția globală, arată datele prezentate luni de Oficiul de Statistică al UE (Eurostat).

Este o creștere de 2,7% față de 2016, în pofida secetei care a afectat multe state membre din centrul și sudul Europei și a reducerii suprafețelor cultivate cu 1,6 milioane de tone. Totuși, producția de cereale a UE rămâne sub nivelul record înregistrat în 2014, de 333 milioane de tone, scrie Agerpres.

Sătenii încep să se acrediteze ca puncte gastronomice și să atragă turiști care să mănânce la ei acasă CITEȘTE ȘI Sătenii încep să se acrediteze ca puncte gastronomice și să atragă turiști care să mănânce la ei acasă

În UE, grâul comun și grâul spelta (numit și alac) au reprezentat 46% din totalul cerealelor recoltate în 2017, fiind urmate de porumbul boabe și amestecul de porumb boabe și știuleți (21%), orzul (19%), ovăzul, secara și alte cereale (14%).

În privința producției de cereale în statele membre, pe primul loc se află Franța.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
cereale
eurostat
orez