Producția de vin a Franței va scădea în acest an

Producția de vin a Franței va scădea în acest an
scris 21 iul 2019

Producția de vin a Franței, al doilea mare producător mondial, ar putea scădea în acest an cu până la 13% comparativ cu anul trecut, după ce viile au fost afectate de condițiile meteo nefavorabile precum grindină, îngheț și un val de căldură a dus temperaturile la un maxim istoric, a anunțat vineri Ministerul francez al Agriculturii, transmite Reuters.

În prima sa estimare pentru anul 2019, Ministerul francez al Agriculturii mizează pe o producție de vin cuprinsă între 42,8 și 46,4 milioane hectolitri, ceea ce ar reprezentata o scădere de 6-13% comparativ cu producția de 49,4 milioane hectolitri înregistrată în 2018. Această prognoză este de asemenea cu 2-5% sub producția medie din ultimii cinci ani, scrie Agerpres.

Gabriela Firea, despre prezidențiale: Am intrat în competiție - candidat la candidatură CITEȘTE ȘI Gabriela Firea, despre prezidențiale: Am intrat în competiție - candidat la candidatură

Strugurii pentru producția de vin sunt recoltați în Franța la finele verii și începutul toamnei iar Ministerul Agriculturii subliniază că estimările sale sunt unele preliminare având în vedere incertitudinile cu privire la evoluția condițiilor până la recoltare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vin
franta
productie