SIFI TM Agro a deschis un hub logistic cu destinație agricolă unde vrea să aibă un rulaj de 200.000 de tone anual

SIFI TM Agro a deschis un hub logistic cu destinație agricolă unde vrea să aibă un rulaj de 200.000 de tone anual
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 12 sep 2016

Compania SIFI TM Agro, parte a holdingului SIF Imobiliare PLC (simbol bursier SIFI), înregistrat în Cipru și controlat de SIF Banat-Crișana, a inaugurat în apropiere de Timișoara un depozit logistic pentru produsele agricole format din mai multe silozuri, cu o capacitate totală de 170.000 de tone anual.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Dan Dolghin, directorul general al SIFI TM Agro, a precizat că Silozul Carani este „cel mai mare depozitar independent de materii prime agricole de pe piața românească”.

Silozul, situat în Carani, la aproximativ 20 de kilometri de orașul Timișoara, are o capacitate de recepție și livrare de 5.000 de tone pe zi și este conectat și la infrastructura feroviară. Compania are, de altfel, capacitatea de a încărca o garnitură de tren în 24 de ore, indiferent de condițiile atmosferice și de a asigura manevra vagoanelor în partidă proprie.

Silozul Carani are circa 41 de angajați.

Compania lucrează, în prezent, cu opt traderi, situați pe o rază de 30 de kilometri, din zona Arad, Timișoara și Oradea, majoritatea fiind români. Investitorii estimează că SIFI TM Agro va ajunge să aibă un rulaj anual de 200.000 de tone.

Consumul de pește în România este cu mult sub media europeană; o familie are pe masă pește o dată la trei săptâmâni CITEȘTE ȘI Consumul de pește în România este cu mult sub media europeană; o familie are pe masă pește o dată la trei săptâmâni

”Stocurile din gestiunea noastră sunt de circa 80-100 de milioane de euro anual”, a mai precizat Dan Dolghin. Pentru campania de toamnă, gradul de ocupare al silozurilor este de circa 95%.

Directorul general al companiei estimează afaceri de 20 de milioane de lei (4,5 milioane de euro), diferența mare între valoarea stocurilor și rulajul companiei fiind explicată prin faptul că SIFI TM Agro este doar depozitar și nu face și trading. Dan Dolghin a mai explicat că doar 2% din prețul grâului reprezintă costurile cu depozitarea.

Scopul investitorului este acela de a transforma silozul din Carani într-un hub agrobusiness prin reunirea, tuturor actorilor implicați în domeniul tradingului de cereale: producători, distribuitori, furnizori de materiale și servicii logistice și cumpărători de produse agricole.

viewscnt
Afla mai multe despre
sifi tm agro
sifi
depozit agricol
silozuri
timisoara