UE alocă 70 de milioane de euro pentru continuarea susținerii producătorilor de fructe afectați de embargoul rusesc

UE alocă 70 de milioane de euro pentru continuarea susținerii producătorilor de fructe afectați de embargoul rusesc
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iun 2017

Comisia Europeană va aloca 70 de milioane de euro pentru prelungirea cu un an, până în iunie 2018, a sprijinului acordat producătorilor de fructe perisabile afectați de interdicția importurilor impusă de autoritățile din Rusia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsurile au fost introduse de Comisia Europeană în urma embargoului impus de Rusia importurilor, în august 2014, scrie News.ro.

Programul prelungit destinat producătorilor de fructe, în valoare de 70 de milioane de euro, oferă o plasă de siguranță producătorilor care ar putea să nu găsească piață de desfacere pentru produsele lor, din cauza embargoului. Fondurile vor despăgubi cultivatorii europeni de pomi fructiferi care optează, de exemplu, să distribuie producția în exces unor organizații (de caritate, școli etc) sau să o folosească în alte scopuri, cum ar fi ca hrană pentru animale, ca îngrășământ sau pentru conserve.

Prelungirea programului completează alte măsuri excepționale de sprijin pentru piața agricolă, legate de embargoul rusesc, care au îmbunătățit situația pieței culturilor nepermanente, de obicei cea a legumelor.

Siveco România a încasat aproape 40 milioane de euro din aplicația software pentru subvențiile UE ale fermierilor CITEȘTE ȘI Siveco România a încasat aproape 40 milioane de euro din aplicația software pentru subvențiile UE ale fermierilor

Majoritatea producției afectate de embargoul rusesc a fost redirecționată spre piețe alternative, iar prețurile s-au stabilizat. În cazul culturilor permanante, cum este cea a pomilor fructiferi, care se adaptează mai greu la schimbări, noile măsuri au rolul să sprijine sectorul.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
fonduri
fructe
rusia