Un nou focar de pestă porcină la o fermă din Timiș. Aproape 20.000 de porci vor fi sacrificați

Un nou focar de pestă porcină la o fermă din Timiș. Aproape 20.000 de porci vor fi sacrificați
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 nov 2022

Un nou focar de pestă porcină a fost depistat la o fermă a companiei Smithfield din județul Timiș care deține 42.000 de porci. Aproape 20.000 de animale, aflate într-un pavilion, vor fi sacrificate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Subprefectul județului Timiș, Sorin Ionescu (PSD) a anunțat apariția unui nou focar de pestă porcină, scrie News.ro.

Slănina rămâne pe raft cu actuala etichetă. Protecția Consumatorului face ping-pong cu magazinele după ce s-a răzgândit în chestiunea etichetelor Nutri-Score CITEȘTE ȘI Slănina rămâne pe raft cu actuala etichetă. Protecția Consumatorului face ping-pong cu magazinele după ce s-a răzgândit în chestiunea etichetelor Nutri-Score

”În județul Timiș a apărut un nou focar de pestă porcină de proporții. Pădureni este comuna timișeană care înregistrează un nou focar de pestă porcină în județ, fiind vorba de o fermă ce deține peste 42 de mii de porcine. Am convocat, astăzi, la ora 16.00 o ședință de urgență a membrilor Centrului Local de Combatere a Bolilor din județul Timiș, în cadrul căreia voi supune aprobării măsurile ce se impun în conformitate cu normativele europene. Fac, din nou, un apel la tratarea cu toată responsabilitatea atunci când apar situații de acest fel”, a anunțat subprefectul Sorin Ionescu.

În total, 18.300 de porci, care se află într-un pavilion al fermei Smithfield din localitatea Pădureni, vor fi sacrificați.

Acesta este al doilea mare focar de pestă porcină, la fermele Smithfield, dupa cel de la Parța. Acolo au fost uciși, în luna octombrie, aproape 40.000 de porci.

Alte focare, în gospodării din Timiș, au fost depistate, în ultimele săptămâni, la Răuți (comuna Uivar), la Dudeștii Vechi, la Șandra și Murani (comuna Pișchia).

viewscnt
Afla mai multe despre
pesta porcină
romania