VIDEO&FOTO Proteste spontane ale comercianților din Piața Crângași din București, dar și la Timișoara, Piatra Neamț, Pitești, Suceava

VIDEO&FOTO Proteste spontane ale comercianților din Piața Crângași din București, dar și la Timișoara, Piatra Neamț, Pitești, Suceava Galerie foto

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

scris 9 nov 2020

Comercianții din Piața Crângași din București au protestat, luni dimineață, din cauză că piața va fi închisă, urmare a deciziilor luate de Guvern pentru a limita răspândirea epidemiei de Covid. Proteste spontane au avut loc și în Timișoara, la Piatra Neamț și Pitești.

Imagini pot fi văzute în material și în GALERIA FOTO (Inquam Photos)

Lângă Piața Crângași au venit luni dimineața în jur de o sută de comercianți nemulțumiți de închiderea pieței. La fața locului au venit și polițiști, pentru că oamenii erau foarte nervoși. Unii dintre aceștia au spus că nu au ce să facă cu marfa strânsă și că nu vor avea cu ce să-și plătească facturile, scrie g4media.ro.

Andreea Berecleanu scrie un nou început la PrimaTV CITEȘTE ȘI Andreea Berecleanu scrie un nou început la PrimaTV

Ei au susținut că piața are condiții pentru ca activitatea să continue fără riscuri, pentru că este ventilată, iar produsele sunt protejate cu paravane.

Unii dintre comercianți s-au declarat revoltați de faptul că piețele au fost închise, însă supermarketurile pot funcționa în continuare.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că Piața Crângași este o piață închisă și, de aceea, se relochează cele 48 de tarabe în parcare și în parcarea de peste linia tramvaiului 41. Această piață va fi operațională de marți, 10 noiembrie.

La Timișoara, câțiva comercianți din Piața agroalimentară Iosefin, care funcționează într-o hală închisă, au protestat spontan, luni, temându-se că nu vor mai avea unde să-și vândă produsele. Ei intenționau să protesteze și în fața sediilor Primăriei și Prefecturii, dar conflictul a fost dezamorsat de directorul Serviciului Piețe, Ionuț Nasleu, care i-a asigurat că-și vor putea vinde marfa în căsuțele folosite pentru târgurile de Crăciun și de Paști, ce vor fi montate în fața clădirii pieței.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În Piața Centrală din Piatra Neamț, s-au strâns luni dimineața câteva zeci de comercianți, care au cerut ca piața să funcționeze în continuare în interior, pentru că au fost respectate măsurile de siguranță până acum. Ei au cerut să vină primarul în piață, relatează Mesagerul de Neamț.

Câteva zeci de persoane au protestat, luni dimineață, în fața sediului Instituției Prefectului Argeș din Pitești, față de măsura închiderii unor piețe agroalimentare. Oamenii strânși în Piața Vasile Milea au cerut să discute cu autoritățile, dar jandarmii le-au cerut să se îndepărteze, comunicându-le protestatarilor că deja reprezentanți ai lor au fost primiți de prefect. Unii protestatari s-au declarat nemulțumiți de situație, afirmând că ei nu au desemnat niciun reprezentant și că doresc să-și susțină personal cauza, transmite Agerpres.

Și la Tulcea comercianții din piețe sunt nemulțumiți. Unii dintre comercianții din Piața Vest, una din cele patru unități de acest tip din municipiul Tulcea, au declarat, pentru Agerpres, că se tem pentru sănătatea lor în condițiile în care sunt obligați să-și desfășoare activitatea în frig.

Sursa video: Newsalert

viewscnt
Afla mai multe despre
piața crângași
piete
proteste