VIDEO Prima TV: Celebrele mere de Voinești sunt pe cale de dispariție

VIDEO Prima TV: Celebrele mere de Voinești sunt pe cale de dispariție
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2022

Celebrele mere de Voinești sunt pe cale de dispariție. Semnalul de alarmă este lansat de pomicultorii din Dâmbovița, care dau vina pe creșterea exagerată a prețurilor. Soluțiile cu care sunt stropiți merii, îngrășământul, toate sunt acum mai scumpe. Dacă prețurile vor continua să urce, pomicultorii spun că vor vinde terenurile, iar merele le vor arunca.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un bărbat a cumpărat, acum câțiva ani, o parcelă de 5 hectare de teren, pe care și-a construit o plantație intensivă, cu instalație de picurare. Acum a cedat gratis 3 hectare și spune că va vinde tot dacă lucrurile nu își revin, relatează Prima TV.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

Sora bărbatului, fostă ingineră la Stațiunea Pomicolă Voinești, este și ea dezamăgită de situația în care a ajuns pomicultura.

Îngrășămintele și pesticidele s-au scumpit cu până la 300%, spun pomicultorii. Oamenii au ajuns la capătul răbdării, iar dacă prețurile vor continua să crească, nu vor avea altă soluție decât să lase livezile de izbeliște sau să vândă terenurile.

Chiar dacă i-ar scăpa de unele dintre probleme, asocierea nu le surâde multor pomicultori. Rezultatul se vede cu ochiul liber în livezile rămase neîngrijite.

Merele sunt vândute cu 70-80 de bani sau 1 leu pe kilogram, în funcție de calitate și cantitatea dorită de cumpărători.

viewscnt
Afla mai multe despre
mere
voinesti