VIDEO Prima TV: Criză de ulei în Marea Britanie

VIDEO Prima TV: Criză de ulei în Marea Britanie
scris 5 mai 2022

Ueiul de gătit a fost raționalizat și în Marea Britanie. Atât cel de floarea soarelui, cât și cel de rapiță și de măsline. Cu greu se mai găsește în marile supermarketuri sau online, iar atunci când se refac stocurile, este bătaie pe el. Ca să păstreze cumva un echilibru, comercianții le impun clienților o limită de maximum 2 litri de persoană.

Profit News TV îi aduce împreună, în Maratonul Food Agro Logistic & Retail, pe cei mai importanți jucători de pe piața de profil din România, reprezentanți ai autorităților, fermieri, experți în domeniul tehnologiilor pentru agricultură, marii jucatori din retail și din industria de produse alimentare, producători agricoli locali și reprezentanți din veriga logistică a sectorului agro alimentar.

Evenimentul este programat pentru 19 mai, urmând să fie deschis de ministrul Agriculturii.

De mai bine de o lună stocurile de ulei din Marea Britanie sau terminat, arată Prima TV.

ULTIMA ORĂ Guvernul începe negocierile cu gigantul francez Tereos pentru a salva fabrica de zahăr Luduș de la dispariție. Altfel, România nu își mai poate asigura cota de consum din producția internă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul începe negocierile cu gigantul francez Tereos pentru a salva fabrica de zahăr Luduș de la dispariție. Altfel, România nu își mai poate asigura cota de consum din producția internă

Cel mai greu le este patiserilor și celor care au mici afaceri în domeniul alimentar.

Din cauza lipsei uleiului, mai multe produsele s-au scumpit. Potrivit oficiului de statistică britanic, prețul uleiului de gătit a crescut cu 7% de la declanșarea războiului. Iar datele publicate recent indică o scumpire cu 25% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Unii producatori au înlocuit uleiul de floarea soarelui cu cel de rapiță. Din păcate însă, multe persoane sunt alergice la el, așa că la rafturi a apărut deja avertismentul prin care clienții sunt sfătuiți să citească atent etichetele

viewscnt
Afla mai multe despre
ulei
marea britanie