Amancio Ortega a redevenit al doilea cel mai bogat om din lume

Amancio Ortega a redevenit al doilea cel mai bogat om din lume
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2017

Amancio Ortega, fondatorul Inditex, a redevenit al doilea cel mai bogat om din lume, înaintea lui Jeff Bezos, după creșterea acțiunilor celui mai mare retailer de modă din lume cu 1,27%, adăugând 617 milioane de dolari la averea sa, care a ajuns la 76,7 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, a pierdut în schimb 978 de milioane de dolari când acțiunile grupului de comerț electronic au scăzut cu 11,56 dolari pe unitate, iar averea sa a coborât la 76,4 miliarde de dolari, scrie News.ro.

În urmă cu două săptămâni, Bezos îi depășise pe Ortega și Warren Buffett, devenind pentru prima oară al doilea cel mai bogat on din lume.

Profitul net al Inditex a crescut cu 10% în anul fiscal 2016, la 3,16 miliarde de euro, susținut de ofertele multi-brand din magazinele tradiționale și cele online, care au continuat să atragă cumpărători din întreaga lume.

Metrorex începe, din 19 aprilie, modernizarea stațiilor. Primele lucrări, la Republica, Titan și Nicolae Grigorescu CITEȘTE ȘI Metrorex începe, din 19 aprilie, modernizarea stațiilor. Primele lucrări, la Republica, Titan și Nicolae Grigorescu

În 2016, Inditex a deschis 279 de magazine, aducând totalul la 7.292 de unități.

În România, Inditex deținea la sfârșitul lunii octombrie 2016 123 de magazine sub șapte branduri, Zara (25), Zara Home (6), Bershka (24), Stradivarius (24), Pull&Bear (24), Massimo Dutti (11) și Oysho (9).

viewscnt
Afla mai multe despre
amancio ortega