2018 pentru Gebrüder Weiss România: Cifre pozitive și strategii pe termen lung

2018 pentru Gebrüder Weiss România: Cifre pozitive și strategii pe termen lung
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 19 iun 2019

Filiala locală a Gebrüder Weiss AG, unul dintre jucătorii de top de pe piața logisticii și transporturilor din România, a tras linie în privința rezultatelor unui an marcat de tensiuni fiscale. Au fost bifate creșteri semnificative la cei mai importanți indicatori: un plus de 7% de la an la an al cifrei de afaceri, înregistrând un total de 62 milioane de euro, și de 12% pentru numărul de transporturi efectuate, ajungând la 1,2 milioane de tone. Așa cum mărturisește și directorul general Viorel Leca, rezultatele pozitive sunt datorate echipei mature de profesioniști, capabilă să implementeze proiecte complexe pentru clienții companiei. De altfel, și ca număr de angajați, GW România a raportat o creștere de 3%, în linie cu strategia companiei de a investi cantitativ și calitativ în propriul personal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

2018 a oferit și oportunități de extindere a infrastructurii logistice, ca urmare a monitorizării necesităților din piață. Astfel, pentru a își deservi mai bine clienții din zona de nord-vest a țării,  Gebrüder Weiss a decis extinderea punctului de lucru de la Sibiu, ridicându-se un nou terminal logistic și un centru de cross-docking pe o suprafață de 4.500 mp. La nivel de țară, compania dispune în acest moment o suprafață totală de 60.000 mp – gândită pentru optimizarea timpilor de transport pe întreg teritoriul național, în condițiile unei infrastructuri rutiere deficitare.

Din perspectiva serviciilor oferite, finalul anului a adus o decizie strategică de investire a resurselor în creșterea portofoliului: la începutul lui 2019, Gebrüder Weiss a anunțat și mutarea pe nișa de marfă grea (peste 25 kg) a livrărilor de domiciliu. Scopul este de a acoperi o zonă unde s-au identificat deficiențe în piață, care creează fricțiuni pentru clienții finali, dar și pentru furnizori și livratori. Serviciul presupune, printre altele, garantarea a 2 livratori care să poată manipula și transporta marfa grea până la ușa clientului final, iar pe viitor se dorește extinderea acestuia cu opțiuni suplimentare, precum reciclarea ambalajelor, a electrocasnicelor vechi.

Rezultatele și deciziile anului 2018 oferă o bază solidă pentru a continua dezvoltarea pe termen lung a companiei pe piața locală. Se mizează pe identificarea oportunităților fezabile, chiar și în contextul unui climat economico-politic instabil. Dezvoltarea tehnologică fără precedent duce către mutări importante ale publicului pe segmentul digital, estimându-se creșteri și mai mari în comerțul electronic, iar Gebrüder Weiss are permanent în vedere adaptarea la noile tendințe, pentru a își consolida poziția în industria transportului și logisticii.

Despre Gebrüder Weiss România

Prezentă în România încă din anul 1994, GW aniversează 25 de ani de experiență pe piața locală. Bazându-se pe o infrastructură națională cu 9 hub-uri logistice situate în București, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Brașov, Constanța, Oradea și Craiova, GW oferă soluții logistice inteligente pentru clienții săi și asigură servicii flexibile de distribuție prin transport rutier, feroviar, aerian și maritim. Din 2018, compania a lansat în România și un serviciu de livrări la domiciliu, axat pe comenzile de marfă tip cargo.

viewscnt
Afla mai multe despre
gebrüder weiss
transport
logistica