Acționarii Romaero vor să prelungească mandatele a trei dintre administratori

Acționarii Romaero vor să prelungească mandatele a trei dintre administratori
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2017

Acționarii Romaero (simbol bursier RORX), companie de stat specializată în întreținerea și repararea avioanelor, vor decide în Adunarea Generală din 23 octombrie prelungirea mandatelor a trei membri interimari ai Consiliului de Administrație, mandate care expiră luna viitoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Cel mai probabil, mandatele vor fi prelungite până la sfârșitul anului, iar ulterior acționarii societății vor alege un nou consiliu de administrație, cu mandate pe patru ani, scrie News.ro.

”Candidaturile pentru funcția de membru în Consiliul de Administrație se pot depune la secretariatul societății, până la data de 6 octombrie 2017”, arată un document publicat pe site-ul societății.

Wizz Air lansează un nou serviciu CITEȘTE ȘI Wizz Air lansează un nou serviciu

Singurul care și-a depus candidatura până în prezent este Alexandru Bușcu, numit membru interimar vara aceasta în CA, al cărui mandat expiră în octombrie. Acesta este economist, dar și pilot militar.

Board-ul Romaero are acum cinci membri, Consiliul de Administrație fiind condus de Mircea Modran.

Romaero estimează că va încheia acest an cu pierderi de 20,2 milioane lei, de trei ori mai mici decât nivelul înregistrat anul trecut, dar speră să revină pe profit de anul viitor. Compania a înregistrat anul trecut pierderi de 60,3 milioane lei.

Pentru anul viitor, Romaero și-a propus să obțină un profit net de 23,8 milioane lei, urmând ca în 2019 câștigul net să urce la 237,69 milioane lei, arată propunerea privind bugetul de venituri și cheltuieli, ce urmează să fie votată în adunarea generală a acționarilor din 4 septembrie.

Compania a decis în acest an înființarea unei filiale prin care să își valorifice activele excedentare. Terenurile pe care își desfășoară activitatea compania sunt evaluate la câteva zeci de milioane de euro, fiind vorba de una din cele mai scumpe zone imobiliare ale Capitalei.

De asemenea, compania estimeză pentru acest an venituri de 140,2 milioane lei, în creștere de 2,2 ori față de anul trecut. Romaero și-a propus să înregistreze venituri totale de 565,8 milioane lei în 2018 și de 964,7 milioane lei în 2019. Compania și-a planificat investiții de 11,1 milioane lei în acest an și de 40,3 milioane lei anul viitor.

Romaero, companie controlată de Ministerul Economiei, mai are 730 de salariați și are o valoare de piață de 161,15 milioane lei (35,81 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
romaero