Acțiunile Tesla au scăzut cu până la 15%

Acțiunile Tesla au scăzut cu până la 15%
scris 3 sep 2020

Acțiunile producătorului american de automobile electrice Tesla au scăzut miercuri cu până la 15%, continuând declinul început marți, după anunțarea unei oferte de acțiuni de 5 miliarde e dolari care are rolul să profite de interesul ridicat al investitorilor de pe Wall Street pentru titlurile companiei, transmite Reuters.

În urma unei creșteri de aproape șase ori a valorii acțiunilor în acest an, Tesla a decis să divizeze acțiunile într-o proporție de 5 la 1, măsura intrând în vigoare luni, scrie News.ro.

VIDEO & FOTO Premieră mondială: Noua generație Mercedes S Class prezintă noile inovații, ecrane OLED și autonomie de nivel 3 CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Premieră mondială: Noua generație Mercedes S Class prezintă noile inovații, ecrane OLED și autonomie de nivel 3

”După o reacție pozitivă puternică la divizarea acțiunilor, ai o ofertă de acțiuni și o vânzare importantă de titluri făcută de un investitor. Oamenii marchează o parte din profituri după o creștere uriașă”, a explicat Chaim Siegel, analist la firma Elazar Advisors. Acesta a adăugat că Tesla își permite să aibă o zi de scădere.

Unul dintre principalii acționari ai Tesla, compania de administrare de fonduri Baillie Gifford & Co, și-a redus participația avută la producătorul auto la 4,25%, de la nivelul de 7,67% deținut pe 31 decembrie, potrivit unui document depus la autoritățile de reglementare.

Acțiunile Tesla au recuperat pe parcursul ședinței bursiere de miercuri o parte din pierderi, fiind cotate în declin cu 5,8%. Declinul față de un maxim atins luni, de 498,32 dolari pe unitate, este de 11,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
actiuni