Administrația Canalului Panama, afectat de schimbările climatice, caută soluții pentru creșterea nivelului apei

Administrația Canalului Panama, afectat de schimbările climatice, caută soluții pentru creșterea nivelului apei
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2020

Administrația Canalului Panama (Autoridad del Canal de Panamá - ACP), al cărui nivel de apă este afectat de schimbările climatice, se află în căutarea unei soluții durabile pentru a asigura funcționarea acestei axe importante a comerțului maritim mondial, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ACP a lansat marți o cerere de oferte pentru a garanta aportul ''a minimum 1,4 miliarde de metri cubi de apă suplimentari'' în canalul de 77 de kilometri prin care trece 3,5% din comerțul mondial, a declarat în timpul unei conferințe de presă desfășurate online vicepreședintele proiectului hidrologic al Canalului Panama, José Reyes.

România, pe primul loc în UE la numărul mare de elevi care îi revin unui învățător CITEȘTE ȘI România, pe primul loc în UE la numărul mare de elevi care îi revin unui învățător

În 2019, bazinul hidrografic al canalului a suferit din nou de pe urma unui deficit semnificativ de precipitații. Canalul a colectat doar 3 miliarde de metri cubi de apă, în loc de 5,2 miliarde de care are nevoie pentru a funcționa în limite normale, scrie Agerpres.

ACP intenționează să investească aproximativ 2 miliarde de dolari în acest proiect de aprovizionare cu apă.

Soluțiile avute în vedere variază de la pomparea apei subterane, construcția unor baraje, desalinizarea apei de mare și aprovizionarea de către stațiile de epurare.

viewscnt
Afla mai multe despre
panama
apa