Administrația Metrorex și sindicatul de la metrou au încheiat contractul colectiv de muncă, părțile convenind o mărire salarială de 20%

Administrația Metrorex și sindicatul de la metrou au încheiat contractul colectiv de muncă, părțile convenind o mărire salarială de 20%
scris 4 dec 2018

Administrația Metrorex și partenerul social Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou (USLM) au încheiat, marți, contractul colectiv de muncă, părțile convenind o mărire salarială de 20%. Astfel, conflictul de muncă a fost stins, anunță Metrorex.

Metrorex anunță că, marți, a fost încheiat Contractul Colectiv de Muncă (2018-2019) între administrația Metrorex și partenerul social Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou (USLM), scrie News.ro.

Astfel, conflictul de muncă a fost stins, părțile convenind o mărire salarială de 20%, se arată într-un comunicat de presă transmis de Metrorex.

Guvernul va putea reintroduce circulația alternativă \ CITEȘTE ȘI Guvernul va putea reintroduce circulația alternativă "numere cu soț/fără soț" din comunism pentru a raționaliza consumul de carburanți auto

Noul Contract Colectiv de Muncă urmează să fie înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), miercuri, pentru a intra in vigoare.

Anterior, directorul Metrorex, Dumitru Șodolescu, spunea că se așteaptă ca sindicaliștii de la metrou să renunțe la greva generală cu care amenință și se declara încrezător că vor ajunge la o înțelegere în urma negocierilor. Noi discuții au avut loc marți, între angajații Metrorex și conducerea companiei.

"Cred că vom ajunge la o înțelegere”, a declarat, marți, directorul Metrorex, Dumitru Șodolescu, într-o conferință de presă.

Întrebat de jurnaliști de ce crede că sindicaliștii vor renunța la grevă, Șodolescu a explicat că angajații au tot scăzut, de-a lungul rundelor de negocieri, din procentul pe care îl doresc în plus la salarii.

"Dacă la început au fost inflexibili cu acel procent de 42 la sută, ulterior au tot scăzut. Acum au ajuns la 20 la sută”, a spus directorul Metrorex.

Angajații Metrorex au amenințat cu grevaa generală pe perioadă nedeterminată, însă acțiunea de protest a fost suspendată temporar. Sindicaliștii erau nemulțumiți de salarii, dar și de lipsa de fonduri pentru piese de schimb și mentenanță, de lipsa forței de muncă, de prostul management al Metrorex. 

viewscnt
Afla mai multe despre
metrorex
uslm
greva