Aeronava Wizzair Kutaisi-Varșovia a aterizat la Otopeni, în urma unei amenințări cu bombă la bord; pasagerii au fost evacuați. SRI anunță celulă de criză

Aeronava Wizzair Kutaisi-Varșovia a aterizat la Otopeni, în urma unei amenințări cu bombă la bord; pasagerii au fost evacuați. SRI anunță celulă de criză
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2018

Aeronava Wizzair care zbura pe ruta Kutaisi-Varșovia a aterizat, joi după-amiază, pe Aeroportul din Otopeni, în urma unei amenințări cu bombă la bord. Cei 173 de pasageri au fost debarcați, fiind desfășurate procedurile specifice, anunță Compania Națională Aeroporturi București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit Companiei Naționale Aeroporturi București, aeronava Wizzair care zbura pe ruta Kutaisi-Varșovia a aterizat la ora 16.20 pe Aeroportul din Otopeni, în urma unei amenințări cu bombă la bord, scrie News.ro.

FOTO Anvelope de iarnă: testele clubului german ACE au plasat Continental WinterContact TS 860 pe primul loc și în acest sezon CITEȘTE ȘI FOTO Anvelope de iarnă: testele clubului german ACE au plasat Continental WinterContact TS 860 pe primul loc și în acest sezon

Aeronava a fost parcată pe o poziție izolată, iar cei 173 de pasageri au fost debarcați la ora 16.25.

Amenințarea cu bombă a fost primită telefonic, la Aeroportul Kutaisi (Georgia), de o femeie.

Procedurile specifice sunt în curs de desfășurare.

Reprezentații Serviciului Român de Informații (SRI) au anunțat că aeronava a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni pentru că a fost primită o amenințare cu bombă printr-un apel telefonic de la Tbilisi, fiind declanșată procedura de urgență a aeroportului.

Ca urmare, a fost instituită celula de criză la nivelul aeroportului, iar SRI este prezent cu echipa pitotehnică, aceasta urmând să scaneze bagajele și aeronava.

"S-a intrat pe procedura standard în astfel de situații, procedură gestionată de conducerea aeroportului", mai arată SRI.

UPDATE ora 19.41 Echipele de intervenție de la Aeroportul Otopeni au finalizat verificarea aeronavei Wizzair vizată de o amenințare cu bombă bombă, fără a găsi vreun colet suspect. Avionul a fost tras în poziție de parcare și va decola când decide compania.

Reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), au anunțat, joi seară, că echipele au finalizat verificarea aeronavei Wizzair care a fost vizată de o amenințare cu bombă, fără a fi găsit vreun colet suspect.

Au fost verificate și toate bagajele, acestea fiind în prezent la bordul aeronavei.

”Avionul este tras la poziție de parcare, de la ora 19.00. Vor decola când decide compania”, au transmis reprezentanții CNAB.

Potrivit acestora, cei 173 de pasageri au primit apă și alimente.

UPDATE ora 21.23 Aeronava Wizzair vizată de o amenințare cu bombă a decolat, joi seară, de la București către Varșovia, la ora 21.12, potrivit Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB).

viewscnt
Afla mai multe despre
wizzair
kutaisi
bomba