Aeroportul din Viena renunță la taxele de aterizare pentru a relansa traficul aerian

Aeroportul din Viena renunță la taxele de aterizare pentru a relansa traficul aerian
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iun 2020

Compania care operează aeroportul internațional din Viena și-a anunțat miercuri intenția de a renunța la taxele de aterizare până la finele anului, în ideea de a relansa traficul aerian care a fost paralizat de pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Operatorul aeroportuar Flughafen Wien AG a estimat că această decizie îi va provoca în acest an costuri cuprinse între 10 și 15 milioane de euro, scrie Agerpres.

Volkswagen este interesată să cumpere compania de închirieri auto Europcar pe care a vândut-o în 2006 CITEȘTE ȘI Volkswagen este interesată să cumpere compania de închirieri auto Europcar pe care a vândut-o în 2006

De asemenea, operatorul intenționează să reintroducă taxele de aterizare începând din luna ianuarie 2021, dar a oferit taxe per pasager mai mici acelor companii aeriene care se angajează să mențină în 2021 cel puțin 65% din capacitatea programată inițial pentru 2020.

În mod normal o companie aeriană plătește o taxă de 760 de euro pentru a ateriza un avion Airbus A320 pe aeroportul din Viena și o taxă per pasager la decolare de 14 euro, în medie. Directorul general de la Flughafen Wien AG, Julian Jaeger a dezvăluit că taxele per pasager ar putea fi reduse cu cu doi până la patru euro, în funcție de destinație.

Aeroportul internațional din Viena este un hub pentru cursele spre sudul și estul Europei, fiind dependent în mare parte de grupului aerian german Lufthansa, care anul trecut a transportat peste 40% din pasagerii care au trecut prin aeroportul din Viena. În prezent însă Lufthansa se luptă să evite intrarea în insolvență.

În perioada cuprinsă între mijlocul lunii martie și mijlocul lunii iunie numărul pasagerilor de pe aeroportul din Viena a fost aproape de zero din cauza restricțiilor impuse la nivel global în contextul pandemiei de coronavirus. În ultimele săptămâni, un număr din ce în ce mai mare de zboruri programate au fost reluate.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroportul din viena
trafic aerian
taxe