Afacerile cu mașini au accelerat în martie, cu un avans de 21,1%

Afacerile cu mașini au accelerat în martie, cu un avans de 21,1%
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2017

Cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în a treia lună a acestui an cu 21,1% față de martie 2016, cel mai înalt ritm din ultimele șase luni, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 11,1%, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Afacerile cu mașini au fost stimulate în acest an de eliminarea timbrului de mediu pentru mașinile second-hand, de la 1 februarie, ceea ce a adus la creșterea masivă a înmatriculărilor de astfel de mașini, scrie News.ro.

Cel mai mare avans, de 32,2%, a fost înregistrat în martie de serviciile de întreținere și reparare a autovehiculelor, urmate de comerțul cu piese și accesorii (+20,5%) și comerțul cu autovehicule (+19,1%).

Din segmentul serviciilor prestate populației, cel mai mare avans l-a înregistrat în martie jocurile de noroc și alte activități recreative, cu o creștere de 18,6%, urmat de agențiile turistice (+9,4%).

Față de luna precedentă, cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în martie cu 25,5%, pe serie brută, și cu 2,2%, pe seria ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

Orange România pierde procesul de hărțuire morală a unui fost angajat. Operatorul va plăti daune de 10.000 euro, plus cheltuielile de judecată CITEȘTE ȘI Orange România pierde procesul de hărțuire morală a unui fost angajat. Operatorul va plăti daune de 10.000 euro, plus cheltuielile de judecată

De asemenea, tot față de februarie, serviciile de piață prestate populației au urcat în martie cu 12,2%, ca serie brută, și cu 0,8% pe seria ajustată.

În 2016, afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete au urcat cu 18% față de 2015.

Afacerile de retail au fost susținute anul trecut de creșterea puternică a salariilor, tendință care continuă în 2017.

Ultimele statistici arată că, în martie, câștigul salarial mediu net a crescut cu 14,2% față de a treia lună din 2016, până la 2.342 lei (515 euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
afaceri cu masini
ins