Airbus a livrat 295 de avioane în primul semestru al anului, ușor sub nivelul de anul trecut

Airbus a livrat 295 de avioane în primul semestru al anului, ușor sub nivelul de anul trecut
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2022

Constructorul european de avioane Airbus a livrat 58 de avioane de linie în iunie, ducând livrările din prima jumătate a anului la aproximativ 295 de aeronave, ușor sub performanța de la jumătatea anului trecut, au declarat surse din industrie, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Airbus a refuzat să comenteze orice cifre înainte de actualizarea lunară care va fi publicată vineri, scrie News.ro

VIDEO & GALERIE FOTO Ford a predat oficial uzina de la Craiova turcilor de la Otosan. Nicolae Ciucă, prezent la ceremonie, a anunțat că va construi 18.000 de stații de încărcare CITEȘTE ȘI VIDEO & GALERIE FOTO Ford a predat oficial uzina de la Craiova turcilor de la Otosan. Nicolae Ciucă, prezent la ceremonie, a anunțat că va construi 18.000 de stații de încărcare

Airbus vizează ca pe ansamblul acestui an să livreze 720 de avioane.

În prima jumătate a anului trecut, compania a livrat 297 de avioane. De atunci, producătorul de avioane spune că a crescut producția în conformitate cu o traiectorie anunțată, dar analiștii spun că progresul său a fost împiedicat de problemele lanțului de aprovizionare.

Pe de altă parte, Airbus a ridicat miza conflictului său cu Qatar Airways, care îi cere despăgubiri pentru defectele de suprafață ale avioanelor A350 destinare curselor pe distanțe lungi, prin revocarea unui contract care prevede livrarea a patru avioane, au spus trrei persoane apropiate situației.

Airbus insistă că avioanele aflate în litigiu sunt sigure, în timp ce operatorul din Golf susține că nu a primit încă niște răspunsuri legate de navigabilitate și refuză să preia livrări.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
avioane