Airbus accelerează livrările, în urma comenzii masive din China

Airbus accelerează livrările, în urma comenzii masive din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 nov 2022

Grupul aeronautic european Airbus a accelerat livrările în luna octombrie, ajungând la 495 de aeronave în primele zece luni, după ce a renunțat să mai trimită două aparate companiei Aeroflot, în urma sancțiunilor occidentale impuse Rusiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luna trecută, Airbus a livrat 60 de avioane, față de 55 în septembrie, analiștii apreciind că firma ar putea să-și îndeplinească obiectivul de a livra 700 aeronave în 2022, în pofida problemelor din lanțurile globale de aprovizionare, scrie Agerpres.

FOTO Nuclearelectrica: Exim Bank US finanțează contracte de export de servicii americane pentru proiectul reactoarelor 3 și 4 de la centrala nucleară Cernavodă CITEȘTE ȘI FOTO Nuclearelectrica: Exim Bank US finanțează contracte de export de servicii americane pentru proiectul reactoarelor 3 și 4 de la centrala nucleară Cernavodă

Agenția chineză responsabilă pentru achizițiile de aeronave (CAS) a semnat oficial luna aceasta comanda pentru 140 de avioane Airbus, în valoare de 17 miliarde de dolari. Acordul include 132 de aeronave din gama A320 și opt avioane A350. "Toate sunt comenzi preexistente, unele includ o comandă pentru 292 aeronave anunțată mai devreme în acest an", a precizat grupul aeronautic european.

În plus, Airbus a înregistrat o comandă pentru 40 de avioane de la Xiamen Airlines, care în mod tradițional opera modele Boeing.

În urma acordului cu Xiamen, comenzile Airbus de până acum în acest an depășesc pragul de 1.000 de avioane. După 223 de anulări, comenzile brute de 1.033 au scăzut la un total net de 810 aeronave, în primele 10 luni din acest an.

Rivala Boeing a sugerat că nu va mai face deocamdată livrări pe piața chineză, în contextul restricțiilor impuse pentru stoparea pandemiei și a tensiunilor dintre SUA și China. Modelul Boeing 737 MAX nu poate efectua zboruri comerciale în China din martie 2019, când au fost două accidente grave. Oficialii Boeing au anunțat că și-ar putea atinge obiectivele și fără piața chineză, care în mod obișnuit reprezintă un sfert din livrările firmelor occidentale.

China este o piață crucială pentru Airbus și rivalul american Boeing, având în vedere că este cea mai populată țară de pe glob și ambii producători de avioane au făcut eforturi pentru a-și crește prezența în China. Deși călătoriile cu avionul în China suferă de pe urma restricțiilor impuse în contextul Covid-19, comenzile pentru noi avioane trebuie făcute cu câțiva ani în avans, având în vedere că producătorii au capacități limitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
china
avioane