Airbus îmbunătățește estimările privind cererea de avioane și traficul aerian în următorii 20 de ani

Airbus îmbunătățește estimările privind cererea de avioane și traficul aerian în următorii 20 de ani
scris 18 sep 2019

Airbus a revizuit miercuri în creștere estimările privind cererea de avioane în următorii 20 de ani, pe fondul extinderii expansiunii noilor hub-uri industriale din Asia, dar a avertizat asupra consecințelor sporirii protecționismului, transmite Reuters.

Grupul aeronautic european se așteaptă acum la o dublare a flotei aviatice pe plan global până în 2038, la 47.680 de aeronave, apreciind că un procent mai mare de avioane trebuie înlocuite, pentru ca operatorii aerieni să beneficieze de pe urma noilor modele, cu un consum de combustibil mai redus, scrie Agerpres.

Noi tarife de parcare în Capitală CITEȘTE ȘI Noi tarife de parcare în Capitală

De asemenea, Airbus estimează că în următorii 20 de ani firmele de leasing și companiile aeriene vor achiziționa 39.210 de avioane de transport marfă și pasageri, comparativ cu prognoza precedentă, de 37.389 de unități.

Dar industria aviatică se va confrunta cu dificultăți din cauza escaladării tensiunilor comerciale, a riscurilor geopolitice și a campaniilor activiștilor de mediu în favoarea reducerii numărului de zboruri, în special în Europa, apreciază Airbus.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
avioane
transport aerian