Al treilea an de scădere a vânzărilor pe piața auto din China

Al treilea an de scădere a vânzărilor pe piața auto din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 ian 2021

Vânzările de vehicule în China, cea mai mare piață auto din lume, au scăzut cu 1,9% anul trecut, la 25,31 milioane de unități, arată datele publicate de Asociația Producătorilor Auto din China (CAAM), pe fondul crizei provocate de pandemia de coronavirus (Covid-19), transmit Xinhua și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Este al treilea an consecutiv de scădere a vânzărilor de vehicule în China, scrie Agerpres.

A început procesul fostului CEO al Audi. Rupert Stadler susține că inginerii i-au ascuns informații privind dispozitivele de manipulare a emisiilor CITEȘTE ȘI A început procesul fostului CEO al Audi. Rupert Stadler susține că inginerii i-au ascuns informații privind dispozitivele de manipulare a emisiilor

De asemenea, livrările de autoturisme au înregistrat anul trecut un declin de 6%, iar cele de vehicule comerciale (care includ camioanele și autobuzele) au urcat cu 19%, pe fondul înăspririi reglementărilor privind emisiile și al investițiilor în infrastructură.

Vânzările de automobile electrice și hibride au crescut anul trecut cu 11%, la 1,37 milioane de unități, iar pentru acest an CAAM se așteaptă la livrări de 1,80 milioane de unități.

Autoritățile de la Beijing vor ca automobile electrice și hibride să reprezinte 20% din totalul vânzărilor auto până în 2025, față de aproximativ 5% acum.

În 2020, China a produs 25,23 milioane de automobile, în scădere cu 2% față de 2019.

În condițiile în care economia chineză continuă redresarea stabilă, redresarea cererii va accelera, contribuind la creșterea vânzărilor auto în 2021, când livrările ar urma să depășească 26 milioane de unități, o creștere de 4% față de 2020, a previzionat CAAM.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
piata auto