Alessandro Dambrosio, designer la Audi și anterior la Maserati și Alfa Romeo, este noul designer șef al Mitsubishi

Alessandro Dambrosio, designer la Audi și anterior la Maserati și Alfa Romeo, este noul designer șef al Mitsubishi
scris 26 iul 2018

Alessandro Dambrosio, designer șef al Audi Concept Design Studio, este noul Executive Design Director of Advanced Design al Mitsubishi Motors, cu atribuții directe asupra birourilor de design din Japonia și Germania.

Mitsubishi Motors Corporation a anunțat numirea lui Alessadro Dambrosio în poziția de Executive Design Director of Advanced Design, care va conduce astfel trei birouri de design, două din Japonia, Ookyo, precum și cel din Frankfurt, Germania. Alessandro va fi direct subordonat lui Tsunehiro Kunimoto, vicepreședinte al diviziei de design a Mitsubishi Motors.

Alessandro Dambrosio este un designer italian care și-a început activitate la Fiat Centro Stile, unde a desenat pentru marca Lancia, s-a făcut apoi remarcat la Alfa Romeo, ca designer de exterior, apoi a fost promovat ca șef al designului la brandul de lux Maserati. De aici a plecat în Volkswagen Group, urmându-l pe mentorul său, Walter de Silva, și fiind responsabil, printre altele, cu designul ultimei generații Passat. Începând din 2014, a devenit șef al Audi Concept Design Studio, în Munchen.

Opel obține profit pentru prima dată după mulți ani. 18 ani de pierderi uriașe pentru GM CITEȘTE ȘI Opel obține profit pentru prima dată după mulți ani. 18 ani de pierderi uriașe pentru GM

„Alessandro este un designer cu experiență și talentat, cu o lungă carieră în conducerea companiilor auto”, a declarat vicepreședintele Tsuneiro Kunimoto. „Aștept de la el să inspire echipele noastre pentru a da formă generației viitoare de design a Mitsubishi și să contribuie la reconstrucția și întărirea brandului Mitsubishi, pentru o creștere globală”.

Dambrosio va începe activitatea în cadrul Mitsubishi din luna octombrie.

Mitsubishi este parte a Alianței Renault Nissan, după ce Nissan a achiziționat un pachet de 34% din acțiuni, preluând controlul companiei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mitsubishi
alessandro dambrosio
audi
maserati