Alexandru Bușcu și Ștefan Paraschiv, numiți administratori ai Romaero

Alexandru Bușcu și Ștefan Paraschiv, numiți administratori ai Romaero
scris 18 mai 2017

Acționarii Romaero (RORX), companie specializată în întreținerea și repararea avioanelor de transport de pasageri sau cargo, au numit în cadrul unei adunări generale ordinare, doi noi administratori, pe Alexandru Bușcu și Ștefan Paraschiv, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București (BVB).

Bușcu a fost numit ca urmare a expirării mandatului lui Gheorghe Agafiței la 1 aprilie, durata mandatului acestuia fiind de patru luni, cu posibilitatea prelungirii cu maxim două luni, ”dar nu mai târziu de data desemnării administratorilor în condițiile OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă”, arată raportul.

De asemenea, Ștefan Paraschiv a fost numit membru în consiliul de administrație, în urma renunțării la mandat a lui Gabriel Filimon, durata mandatului acestuia fiind până la data expirării mandatului predecesorului său, dar nu mai mult de data desemnării administratorilor în condițiile OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă.

În 2016, Romaero s-a confruntat cu dificultăți suplimentare, care i-au scăzut cifra de afaceri și cota de piață, motiv pentru care a fost nevoită să concedieze circa 100 salariați, scrie News.ro.

După 2 ani, guvernanții au constatat că nu pot amenda taximetriștii fără autorizație și schimbă legea CITEȘTE ȘI După 2 ani, guvernanții au constatat că nu pot amenda taximetriștii fără autorizație și schimbă legea

Romaero a avut anul trecut o pierdere de 60,28 milioane lei, față de 34,1 milioane lei în 2015.

Compania a obținut anul trecut o cifră de afaceri de 46,5 milioane lei, în scădere cu 15,6% față de 2015.

Compania Romaero, controlată de Ministerul Economiei, mai are 720 de salariați și o valoare de piață de 134,9 milioane lei (30 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
romaero
alexandru buscu