Alfa Romeo va concura Porsche și Ferrari cu o nouă super-mașină

Alfa Romeo va concura Porsche și Ferrari cu o nouă super-mașină
scris 2 iun 2018

Alfa Romeo va produce o nouă super-mașină, cu o putere a motorului de cel puțin 700 de cai putere, cu care va concura Porsche, Ferrari și McLaren,.

Viitorul coupe 8C va fi echipat cu un motor turbo care va avea tracțiune integrală, electrică. Producția totală a motorului va fi de cel puțin 700 de cai putere, urmând ca bolidul să accelereze de la 0 la 60 de mile pe oră în mai puțin de 3 secunde, relatează Bloomberg preluată de news.ro. Compania nu a precizat care va fi viteza maximă a modelului 8C.

Fiat, compania care deține Alfa Romeo, a mai anunțat vineri că va lansa mai multe SUV-uri și încă un model ”specializat”, un coupe bazat la automobilul Giulia, numit GTV. Super-mașina 8C pare să fie un pas destul de mare pentru un brand care tocmai revine în forță pe piața americană, dominată de SUV-uri și crossovere de lux.

UE alocă 265 de milioane de euro pentru o autostradă care leagă Budapesta de România CITEȘTE ȘI UE alocă 265 de milioane de euro pentru o autostradă care leagă Budapesta de România

Majoritatea celor opt mașini promise de Alfa pentru a fi comercializate pe piața americană în următorii ani sunt de dimensiuni maari. Anul trecut, sedanul Giulia și SUV-ul Stelvio au primit note mari în rândul cumpărătorilor și analiștilor, așa că este de așteptat ca brandul să continue să producă modele noi pentru a concura cu Macan, cel mai vine vândut model al Porsche, și cu automobilul F-Pace al Jaguar.

Vânzările globale ale Alfa Romeo oferă o bază solidă pentru inovații, înregistrând o creștere de peste 160% în ultimii cinci ani, la 170.000 de unități așteptate pentru 2018, față de 66.000 comercializate în 2014. În 2018, 16% din vânzările totale ale Alfa Romeo ar urma să aibă loc în America de Nord, în timp ce în 2013 compania nu a vândut automobile noi în regiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
alfa romeo
italia
porsche
ferrari
jaguar
fiat
mclaren