American Airlines investește 200 milioane de dolari într-o participație la China Southern Airlines

American Airlines investește 200 milioane de dolari într-o participație la China Southern Airlines
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2017

American Airlines va investi 200 de milioane de dolari într-o participație la China Southern Airlines, cea mai mare companie aeriană din China, devenind al doilea operator american care va deține acțiuni la o companie chineză, după ce Delta Air Lines a cumpărat 3,55% din titlurile China Eastern Airlines, pentru 450 de milioane de dolari, în 2015, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

China Southern Airlines a anunțat marți că va emite acțiuni în valoare de 1,55 milioarde de dolari Hong Kong (199,6 milioane de dolari) unei subsidiare a American Airlines Group, scrie News.ro.

În urma tranzacției, cele mai mari trei companii aeriene chineze vor avea legături cu operatori străini, situație încurajată de autoritățile de la Beijing ca mijloc de creștere a comptitivității externe.

Operatorii Cathay Pacific din Hong Kong și Air China au cumpărat participații unul la celălalt, în 2006.

Potrivit unui document depus la bursa din Hong Kong, China Southern a anunțat că va emite 270,61 de milioane de acțiuni listate la Hong Kong, reprezentând 2,68% din capitalul în acțiuni extins al companiei aeriene.

Grecia a primit oferte din Filipine, Dubai și Germania pentru portul Salonic, al doilea ca mărime din țară CITEȘTE ȘI Grecia a primit oferte din Filipine, Dubai și Germania pentru portul Salonic, al doilea ca mărime din țară

Acțiunile vor fi emise la prețul de 5,74 dolari HK fiecare, cu 4,6% mai mare față de închiderea precedentă.

China Southern este cel mai mare operator aerian din China în funcție de numărul pasagerilor transportați. Compania este membră a alianței aeriene SkyTeam și are sediul în orașul Guangzhou din sudul Chinei.

Potrivit companiei, acordul va îmbunătăți guvernanța, va întări managementul și competitivitatea.

viewscnt
Afla mai multe despre
american airlines
china southern airlines