Americanii de la Timken au deschis, cu ajutor de stat, a doua fabrică din România pentru industria auto

Americanii de la Timken au deschis, cu ajutor de stat, a doua fabrică din România pentru industria auto
scris 14 iun 2017

Grupul american Timken a deschis, lângă Ploiești, a doua fabrică de componente pentru industria auto din România, o investiție de 54 milioane euro, primind pentru această investiție un ajutor de stat de 15 milioane euro.

Americanii vor produce lîn noua fabrică rulmenți cu role conice pentru rețeaua globală a grupului.

Timken și-a început activitatea pe piața din România în 1997, când a preluat de la stat aproximativ 70% din acțiunile companiei Rulmenți Grei Ploiești, în cadrul unei tranzacții de aproximativ 40 milioane de dolari.

Hotelul angelo by Vienna House Bucharest, cumpărat de o companie din Thailanda într-o tranzacție de 180 milioane euro CITEȘTE ȘI Hotelul angelo by Vienna House Bucharest, cumpărat de o companie din Thailanda într-o tranzacție de 180 milioane euro

"Noua fabrică consolidează prezența grupului în Europa. Investiția sprijină planul companiei de creștere strategică, DeltaX, care urmărește expansiunea geografică, creșterea competitivității și accelerarea activităților de dezvoltare și comercializare a produselor", a declarat la data anunțului deschiderii noii fabrici Christopher A. Coughlin, vicepreședinte executiv și președintele grupului Timken.

Într-o primă etapă, fabrica de lângă Ploiești va avea 120 de angajați.

"Vom continua să profităm de apropierea de fabrica actuală de la Ploiești și ne vom baza pe infrastructura și angajații existenți pentru a ne extinde capacitatea", spunea Andreas Roellgen, directorul operațional pentru Europa al Timken.

Grupul american proiectează, produce și comercializează rulmenți, sisteme de transmisie, motoare, cutii de viteze, lanțuri și produse conexe, oferind o gamă variată de servicii de reconstrucție a sistemelor de propulsie și de reparații.

Timken deține 63 de fabrici și centre service în 28 de țări și are 14.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
timken
ajutor de stat
investitie
ploiești