ANALIZĂ Piața mașinilor second-hand din import a scăzut cu 8% în primele nouă luni

ANALIZĂ Piața mașinilor second-hand din import a scăzut cu 8% în primele nouă luni
scris 31 oct 2018

Piața mașinilor second-hand din import a scăzut cu 8% în primele nouă luni ale anului, față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce piața mașinilor noi a atins cel mai bun nivel din ultimii zece ani, potrivit unei analize publicate miercuri de platforma Autovit.ro, pe baza datelor oferite de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Astfel, piața mașinilor noi a atins cel mai bun nivel din ultimii zece ani, în creștere cu 35% față de aceeași perioadă a anului trecut, scrie News.ro.

”Piața mașinilor second-hand din import a scăzut cu 8% față de anul trecut, dar a rămas puternică, volumele fiind de aproximativ 3,5 ori mai mari față de cele ale mașinilor noi”, se arată în comunicat.

STUDIU: Deși 52% din șoferii români declară că nu se simt în siguranță în trafic, doar 31% dintre aceștia afirmă că respectă viteza legală CITEȘTE ȘI STUDIU: Deși 52% din șoferii români declară că nu se simt în siguranță în trafic, doar 31% dintre aceștia afirmă că respectă viteza legală

Pe Autovit.ro sunt în orice moment peste 30.000 de anunțuri active pentru autoturisme, Volkswagen, BMW și Mercedez-Benz fiind mărcile cele mai prezente în perioada ianuarie-septembrie 2018, potrivit companiei. Totodată, cele mai vizualizate anunțuri au fost pentru modelele germane Volkswagen Passat, Volkswagen Golf și Audi A4.

”Piața mașinilor noi a ajuns la peste 106.000 de vehicule în primele trei trimestre din 2018. În iulie au fost înscrise în circulație peste 15.000 de mașini, în august, aproape dublu, iar în septembrie de zece ori mai puține decât în august, ca urmare a introducerii de la 1 septembrie a noilor norme de consum WLTP, care au accelerat volumul înmatriculărilor în luna precedentă”, se arată în comunicat.

În același timp, numărul înmatriculărilor de mașini second-hand din import a fost în primele nouă luni ale anului de peste trei ori mai mare decât cel al mașinilor noi, însă în scădere față de anul trecut scăderea (-8%), având o medie lunară între 35.000 și 38.000 de mașini.

”Reînmatriculările (tranzacțiile cu mașini second-hand pe plan intern) au atins noi recorduri, în ultimele luni depășindu-se constant 50.000 de unități, chiar peste 56.000 în iulie. În același timp, se observă o îmbunătățire a vârstei autoturismelor rulate de import, ca urmare a creșterii volumului (+27,3%) pe segmentul de vârstă sub 7 ani (mai puțin poluante) și scăderi de aproximativ 24% pe segmentul celor peste 12 ani”, se arată în comunicat.

Finalul anului 2018 vine cu surprize pentru piața mașinilor noi, având posibilitatea să crească cu 120-125.000 de unități, în timp ce piața mașinilor second-hand din import trece de suma de 400.000 de unități, potrivit Autovit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
second hand
autovit.ro