Angajații de la Automobile Dacia vor avea salarii brute mai mari cu 5%

Angajații de la Automobile Dacia vor avea salarii brute mai mari cu 5%
scris 5 feb 2016

Angajații de la Automobile Dacia vor avea salarii brute mai mari cu 5% conform negocierilor purtate de Administrația Automobile Dacia și Sindicatul Autoturisme Dacia pentru un nou contract colectiv de muncă, informează vineri constructorul de automobile.

Părțile au convenit creșterea cu 150 de lei (5%) a salariului de bază brut la nivel de operatori. În plus, toți angajații vor primi o primă pentru rezultatul anului 2015, în valoare de 1.430 lei brut, acordată în luna mai.

"Salariul operatorilor de la Dacia este de aproape trei ori mai mare decât la sfârșitul anului 2007 și, în 2015, a fost aproape dublu față de salariul mediu realizat la nivelul economiei naționale. Muncitori din țări precum Polonia, Slovacia și Cehia au salarii medii realizate, la nivelul economiei, similare cu cele ale operatorilor de la Dacia. Salariul mediu brut realizat la sfârșitul anului 2015 a fost de 4.700 de lei, incluzând salariul de bază, vechime sau sporuri, ore suplimentare și prime", spun reprezentanții grupului auto.

Daimler majorează dividendele după un an 2015 record CITEȘTE ȘI Daimler majorează dividendele după un an 2015 record

În plus față de salariu, angajații beneficiază de prime de Paști, de Crăciun și de vacanță (care, în total, reprezintă încă un salariu mediu realizat pe an), masă caldă, bonuri de masă, tichete cadou, transport subvenționat, asigurare de sănătate, bilete de odihnă și tratament și alte ajutoare.

Obiectivul Grupului Renault în România este a de a păstra competitivitatea industrială, în ceea ce privește activitatea de fabricație pe platforma de la Mioveni.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
salarii
renault